Matt Dillon og Uma Thurman om von Trier: Han er noget særligt

Hovedrollerne i von Triers kommende film om seriemorderen Jack er meget begejstrede for samarbejdet.

Uma Thurman var glad for igen at arbejde med Lars von Trier efter deres samarbejde i 'Nymphomaniac'.

Matt Dillon spiller rollen som den intelligente seriemorder Jack i Lars von Triers kommende film ’The House That Jack Built’.

Uma Thurman spiller rollen som en af de uheldige kvinder, han møder på sin vej.

Og det er de gået med til, fordi Lars von Trier er noget særligt som instruktør.

Det giver de begge udtryk for ved et pressemøde for filmen i dag i Sverige.

Dillon: Jeg er i gode hænder med Lars

- Vi har kun arbejdet sammen et par dage, men jeg har virkelig nydt oplevelsen, siger Matt Dillon, der tidligere har spillet med i film som ’Vild med Mary’ og ’Crash’.

- Lars film er altid unikke og ligner ikke noget, jeg har set før.

Den 53-årige skuespiller er meget imponeret over, hvad Lars von Trier kan få ud af sine skuespillere. Han er, siger han, som skuespiller vant til, at en god præstation kan blive redigeret på en bestemt måde, hvor man som skuespiller tænker ”hvad har jeg dog gjort?”

- Men jeg er i meget gode hænder her med Lars, siger Matt Dillon.

Thurman: Man skal stole på sin instruktør

Uma Thurman, der har arbejdet sammen med von Trier i en ”meget udfodrende rolle” i ’Nympomaniac’ i 2013, er enig.

- For en skuespiller er Lars en fantastisk instruktør at arbejde sammen med, siger hun og forklarer, at von Trier er meget følsom og optaget af det, han prøver at få frem, ”på en meget brutal måde”.

Den 46-årige skuespiller, der blandt andet er kendt for Tarantino-filmene 'Kill Bill', siger, at det nok var blevet en helt anden film med en anden instruktør.

- Nogle gange tror jeg bare, at man skal stole på sin instruktørs sjæl. Og på, at de i det hele taget har en sjæl, siger hun og griner.

Matt Dillon kalder historien om Jack og den række af mord, Jack selv beskriver som sine kunstværker, for ”meget mørk”, selvom den også har en "poetisk side".

- Men seriemordere er desværre en del af den verden, vi lever i, så det er et emne, der er værd at udforske. Sådan havde jeg det, da jeg læste manuskriptet, siger skuespilleren.

Von Trier: Alle andre sagde nej

Lars von Trier bliver ved pressemødet også spurgt, hvorfor han har valgt netop Dillon og Thurman til titelrollerne. Og giver et svar, der er typisk Lars von Trier, og som får de tilstedeværende – inklusive de to hovedroller – til at grine:

- Jeg har valgt Matt og Uma, fordi de helt åbenlyst ikke kan læse. Vi sendte manuskriptet til rigtig mange, der sagde, at de ville elske at arbejde sammen med mig – men bare ikke med dette manuskript, siger von Trier.

- Men så var der to, der sagde ja. Og jeg spurgte: ”Er I sikre?”

DE ER MED I FILMEN

  • Matt Dillon spiller seriemorderen Jack. Matt Dillon har tidligere været privatdetektiv i ’Vild med Mary’ samt medvirket i ’Crash’ mm.

  • Bruno Ganz, der blandt andet er kendt for sin rolle som Hitler i ’der Untergang’, spiller rollen som den mystiske Verge, der udforsker Jacks tanker og handlinger.

  • Uma Thurman spillede i 2013 en birolle i Lars von Triers ’Nymphomaniac’ og har tidligere medværket i film som ’Pulp Fiction’, ’Farlige Forbindelser’ og ’Kill Bill’.

  • Sofie Gråbøl har arbejdet sammen med von Trier på ’Direktøren for det hele’ i 2006 og er desuden kendt for roller fra ’Forbrydelsen’, ’Nikolaj og Julie’ og ’Den Eneste Ene’.

  • Siobhan Fallon Hogan har blandt andet medvirket i ’Forrest Gump’, ’Men in Black’ og von Trier-filmene ’Dancer in the dark’ og ’Dogville’.

  • Riley Keough har blandt andet spillet over for Kristin Stewart i ’The Runaways’, haft en stor rolle i ’the Good doctor’ over for Orlando Bloom og spillet sammen med Matthew McConaughey i ’Magic Mike’.

  • Alle fire kvinder spiller uheldige ofre, som Jack møder på sit mordertogt.