Medicinalfirma afviser: Sovemiddel er ikke skyld i Roseannes racistiske tweets

Racisme er ikke en kendt bivirkning af vores medikament, udtaler medicinalfirma efter anklager fra Roseanne Barr.

Nu blander medicinalindustrien sig i Roseanne Barrs forklaringer på, hvorfor hun valgte at skrive en racistisk kommentar på Twitter. (Foto: Richard Shotwell © Scanpix)

I tirsdags blev den populære tv-serie 'Roseanne' lukket ned, efter den i marts ellers var vendt tilbage til skærmen efter knap 20 års pause.

Grunden til nedlukningen var en racistisk kommentar fra hovedrolleindehaver og medskaber Roseanne Barr på hendes private Twitter-profil natten mellem mandag og tirsdag.

Et tweet, der var rettet mod Barack Obamas tidligere rådgiver Valerie Jarrett, der er sort, som Roseanne Barr sammenlignede med, hvis det egyptiske parti Det Muslimske Broderskab og filmen 'Abernes Planet' fik et barn.

Komedieserien 'Roseanne' blev genoptaget med det originale cast i marts i år. (Foto: Robert Trachtenberg © © 2018 American Broadcasting Companies)

- Racisme er ikke en kendt bivirkning

Efter tv-kanalen ABCs aflysning af tv-serien, forsøgte Roseanne Barr først at undskylde og derefter forklare sin kommentar på online tjenesten Twitter.

Klokken var to om natten, hun havde indtaget medikamentet Ambien og det var desuden Memorial Day (en amerikansk helligdag, hvor man mindes dem, som er faldet under tjeneste i USAs væbnede styrker), forklarede hun på twitter om baggrunden for det racistiske tweet.

Den forklaring kom i øvrigt efter, hun først havde undskyldt kommentaren og derefter meddelt, at hun ville forlade Twitter.

Ambien, også kaldet zolpidem, er et hypnotikum, der særligt bruges til at behandle søvnløshed og er et udbredt medikament i USA.

Fabrikanten af medicinen Sanofi var dog ikke længe om at tage afstand til Roseanne Barrs skyldfralæggelse:

"Folk fra alle racer, religioner og nationaliteter arbejder hver dag hos Sanofi for at forbedre livet for folk over hele verden. Selvom alle medicinske behandlinger har bivirkninger, så er racisme dog ikke en kendt bivirkning af Sanofis medikamenter."

Sådan skrev de på deres Twitter-profil onsdag eftermiddag.

'Roseanne' blev blandt andet rost af præsident Trump efter premieredagen. (Foto: Adam Rose © © 2017 American Broadcasting Companies)

Serien Roseanne kørte i ni sæsoner fra 1988 til 1993, hvor det var en af USA's største fjernsynssucceser. I marts 2018 genoptog ABC serien.

Premieren trak 18 millioner seere, som var blevet til 10 millioner, da sidste afsnit blev sendt i sidste uge.

ABC havde bestilt en 11. sæson, men den er altså nu aflyst.

Facebook
Twitter