Mere end 100.000 danskere har set kontroversiel parforholdsfilm

'En frygtelig kvinde', der har skabt heftig debat, har på tre uger solgt over 100.000 biografbilletter.

Amanda Collin og Anders Juul spiller hovedrollerne i det knirkende forhold i 'En frygtelig kvinde'. (© Nordisk Film)

Den danske film 'En frygtelig kvinde' har været én af sidste års mest omdiskuterede film herhjemme. Allerede før den nåede biograflærredet 25. december, havde traileren sat mange sind i kog og skabt heftig debat på de sociale medier.

Men nu har skuespiller og instruktør Christian Tafdrups komediedrama – der altså ikke har fået alle til at trække på smilebåndet – trods de kritiske røster solgt over 100.000 billetter bare tre uger efter premieren.

106.357 billetter frem til i dag for at være helt præcis.

Har fået kvinderne på nakken

Filmen er et kritisk portræt af kvinder i parforhold set fra mandens synsvinkel - og skabt ud fra Christian Tafdrups egne erfaringer fra flere forhold.

Med den manipulerende Marie og 'tøffelhelten' Rasmus som filmens konkrete eksempel.

I et interview med DR i forbindelse med premieren på 'En frygtelig kvinde' fortalte Christian Tafdrup, at filmen blandt andet er baseret på hans personlige dagbøger, men også, at han ikke har nogen intentioner om at jorde kvinder med filmen.

- Jeg har forsøgt at komme tæt på, hvorfor jeg nogle gange har mistet mig selv i forhold til kvinder. Men hvis vi ikke engang må tale om det, så kan vi jo ikke snakke sammen længere. Mange beskylder mig for at udstille kvinden, men hvis jeg gør det, så udstiller jeg også manden – og mest af alt mig selv.

Nomineret til flere priser

Filmen har dog ikke kun affødt debat, men også flere nomineringer til både Robert- og Bodil-prisen. Blandt andet for 'bedste danske film' og for 'bedste kvindelige hovedrolle'.

Det er Christian Tafdrups anden spillefilm efter hans debut med filmen 'Forældre' i 2016, der gav Christian Tafdrup en Robert-pris for 'Bedste Instruktør' og en Bodil for 'Bedste manuskript'.

Manuskriptet til 'En frygtelig kvinde' er skrevet af Christian Tafdrup sammen med hans bror Mads Tafdrup.