Mere end astrofysiker: 5 gange Stephen Hawking imponerede i populærkulturen

Stephen Hawking, der netop er død, har underholdt i flere shows og tv-serier – blandt andet i et morsomt talkshowinterview.

Forskeren Stephen Hawking har medvirket i flere serier og været hovedperson i en film. (Foto: Joel Ryan © Scanpix)

Han er kendt som den ikoniske astrofysiker, der i kørestol holdt foredrag om sorte huller og universets tilblivelse ved hjælp af en computerstemme.

Men britiske Stephen Hawking, der netop er død, har også medvirket i flere tv-serier og underholdningsshows, der tog ham – i hvert fald lidt – ud af det til tider tweed-beklædte forskermiljø.

Vi har samlet fem programmer, hvor Stephen Hawking har imponeret os, der ikke ved særligt meget om sorte huller og det store mysterium om det ydre rum.

(© Getty Images)

The Big Bang Theory

Hvis man slår Stephen Hawking op på filmdatabasen Imdb.com, kan man se, at han faktisk havde en større filmkarriere.

Senest spillede han sig selv i tv-serien ’The Big Bang Theory’ i hele syv afsnit fra 2012 og frem til 2017.

Blandt andet møder en af hovedpersonerne i serien, den nørdede og kloge Sheldon Cooper, den britiske forsker i en episode, hvor han totalt perpleks siger, at han er benovet over, at Stephen Hawking vil møde ham.

Dertil svarer Stephen Hawking helt kortfattet:

- Det ved jeg.

(© Last Week Show)

Svinede John Oliver til i hans show

Stephen Hawking var med i ‘Last Week Tonight’ med John Oliver. Her startede interviewet med et spørgsmål om, hvorvidt det var den største ære at være med i ’Last Week Tonight’.

- Ja, lyder svaret.

Det er lidt svært at forstå det ud fra dit toneleje. Er du sarkastisk, når du svarer det?

- Ja, lyder det igen.

Desuden stiller John Oliver også spørgsmålet, om der findes et univers derude, hvor John Oliver er klogere end Stephen Hawking.

- Ja, og der findes også et univers, hvor du er sjov, lyder svaret fra Stephen Hawking.

Du kan se klippet her.

(© Getty Images)

Spillede sig selv i The Simpsons

I den amerikanske tv-serie ’The Simpsons’ har Stephen Hawking også været med – omgivet af de mange skøre typer i Springfield.

I et afsnittene besøger forskeren Springfield, men det skaber problemer, og det ender med, at Stephen Hawking må flygte i sin kørestol, der både indeholder en boksearm, tandbørstearm og en helikopterpropel, så han hurtigt kan undslippe.

Stephen Hawking lagde stemme til sin egen figur i fire afsnit.

(© Getty Images)

Star Trek: The Next Generation

I et afsnit af ’Star Trek’ fra 1993 er Stephen Hawking endnu engang at finde i rulleteksterne. Her spiller han nemlig også sig selv.

Her sidder han og spiller kort med Albert Einstein, Issac Newton og Lieutenant Commander Data i Holodeck, der er et virtual reality-miljø i 'Star Trek'.

(© UIP)

Teorien om alting

I filmen ’Teorien om alting’ er Stephen Hawking ikke selv med, men filmen er baseret på hans historie.

Stephen Hawking bliver spillet af Eddie Redmayne, og man følger forskerens liv fra begyndelsen på Cambridge University i 60’erne og frem til hans karriere som forsker inden for banebrydende teorier.

Filmen fra 2014 er skrevet på baggrund af en bog af Stephen Hawkings tidligere kone, Jane Hawking. Filmen fik en Oscar i 2015, som gik til Eddie Redmeyne for bedste mandlige hovedrolle.

Facebook
Twitter