Meryl Streep raser efter advokater har brugt hendes udtalelse til at forsvare Weinstein: Det er patetisk

Harvey Weinsteins advokater brugte Meryl Streeps ord om, at filmmanden altid har været respektfuld over for hende.

Meryl Streep har tidligere sagt, at Harvey Weinstein ikke har været fysisk voldelig overfor hende. (© Simone C. Møller Billeder: Scanpix)

Den amerikanske skuespiller Meryl Streep er rasende, efter at Harvey Weinsteins advokater har forsøgt at forsvare ham ved at bruge udtalelser, som skuespilleren tidligere er kommet med.

Til en domstol i New York, hvor seks kvinder har beskyldt filmmanden for overgreb, har forsvarerne for Weinstein citeret Meryl Streep fra et interview i oktober for at sige, at Weinstein altid har været respektfuld i arbejdssammenhænge mellem hende selv og ham.

- Harvey Weinsteins advokaters brug af min (korrekte) udtalelse – om at han ikke var seksuelt grænseoverskridende eller fysisk voldelig i vores arbejdsmæssige relationer – som bevis for, at han ikke var grov over for mange andre kvinder, er patetisk, skriver hun ifølge ABC News.

Desuden kalder hun det et misbrug af hendes ord, at det nu bliver brugt til at forsvare ham.

Bør straffes for handlinger

- De kriminelle handlinger, han er blevet anklaget for at have udført mod disse kvinder, er hans ansvar. Hvis der er nogen som helst form for retfærdighed tilbage, vil han blive straffet for dem – uanset hvor mange gode film, der er lavet af de mange gode mennesker, som Harvey har været så heldig at have anskaffet sig, skriver skuespilleren.

I forsvaret har Weinsteins advokater også brugt udtalelser fra skuespilleren Jennifer Lawrence. Her peger advokaterne på, at Jennifer Lawrence har udtalt til Oprah Winfrey, at hun har kendt Weinstein, siden hun var 20 år, og at han kun har været rar mod hende.

Startede #metoo-bølge

Harvey Weinstein var, inden #metoo-bevægelsen gik i gang, en af de mest magtfulde mænd i den amerikanske filmbranche. Da New York Times for første gang i begyndelsen af oktober skrev om flere kvinders beskyldninger mod ham, blev det begyndelsen på #metoo-bølgen, der sidenhen har fået konsekvenser for flere mandlige tv-værter, skuespillere og politikere.

Ifølge det amerikanske nyhedsbureau Associated Press har mindst 75 kvinder i nyhedsmedier beskyldt Weinstein for overgreb og chikane. Lige nu bliver sager mod Weinstein undersøgt i Los Angeles, Beverly Hills, New York og London.