#Metoo: Kendte skuespillere i spidsen for million-kampagne mod seksuelle krænkelser

Kampagnen skal yde økonomisk støtte til ofre for seksuelle krænkelser.

Reese Witherspoon, Emma Stone og Natalie Portman er blandt de kendte skuespillere, der står bag den nye kampagne, der giver mental og økonomisk støtte til ofre for seksuelle krænkelser. (Foto: © Mark Ralston/Mario Anzuoni/Yves Herman, Scanpix)

Mere end 300 kvindelige Hollywood-skuespillere, manuskriptforfattere og instruktører står bag lanceringen af en ny velgørenhedsorganisation, der skal bekæmpe seksuelle krænkelser i filmbranchen og på andre arbejdspladser.

Initiativet går under navnet 'Time's Up' og blev annonceret med en helsidesannonce i New York Times mandag.

Det skriver BBC.

Kendte skuespillere står bag

Formålet med 'Times Up' er at indsamle penge til kvinder og mænd, der oplever seksuelle krænkelser på deres arbejdsplads.

Pengene skal blandt andet bruges til juridisk hjælp til ofrene og er særligt målrettet de grupper, der har svært ved selv at betale sagsomkostningerne i forbindelse med søgsmål og retssager. For eksempel fabriksarbejdere og tjenere, skriver BBC.

Annoncen, der er udformet som et åbent brev, er underskrevet af en lang række skuespillere, herunder Natalie Portman, Reese Witherspoon, Cate Blanchett, Eva Longoria og Emma Stone og kampagnen har allerede indsamlet mere end 13 millioner dollars. Målet er 15 millioner dollars svarende til godt 93 millioner danske kroner.

Kampagnen ønsker desuden at sætte fokus på 'ulighed mellem kønnene' og 'magtskævvridning', når det gælder ligeløn og kvinder på ledende poster.

Hashtag blev startskuddet

'Time's Up'-kampagnen er det nyeste initiativ, der er blevet iværksat som led i den verdensomspændende #Metoo-kampagne.

Et hashtag, der de seneste måneder er gået viralt verden over, og som opfordrer kvinder - og mænd - til at dele deres oplevelser omkring seksuelle krænkelser.

Hashtag-bølgen blev startet af skuespiller Alyssa Milano tilbage i oktober, efter at en række kendte Hollywood-skuespillere samlet stod frem omkring seksuelle beskyldninger mod filmproducenten Harvey Weinstein.

Men #metoo -hashtagget blev dog oprindeligt startet af den sociale aktivist Tarana Burke, der i 2006 første gang opfandt 'Me Too'-sloganet i forbindelse med seksuelle krænkelser.

Krænkelser, der blev startskuddet til en lang række anklager mod kendte skuespillere og instruktører i Hollywood, og som siden har bredt sig til andre lande og brancher.