Michael Noer: Brødre-kemien er interessant

I aften er der premiere på Michael Noers spillefilm ’Nordvest’, der åbner filmfestivalen CPH PIX. Hovedrollerne spilles af et ægte brødrepar, hvilket giver filmen en særlig realisme, mener instruktøren.

- Som genre er 'Nordvest' er en gangsterfilm, men det interessante har været at komme om bag de her skyggedrenge, som man ser i kvarteret.

Sådan siger filminstruktør Michael Noer om sin kommende film 'Nordvest' til DR2 Morgen (se klippet ovenfor).

Filmen, der i aften kan ses i Imperial i forbindelse med åbningen af filmfestivalen CPH PIX (11.-24. april), handler om to brødre, der færdes i det københavnske nordvestkvarters kriminelle undergrund.

Det er Michael Noers første singlespillefilm, efter han instruerede fængselsdramaet 'R' sammen med Tobias Lindholm.

Ægte brødreI 'R' bestod store dele af castet af amatørskuespillere - en strategi som Michael Noer har videreført i 'Nordvest'.

Foruden rapperen Nicholas Westwood 'Kidd' består rollelisten af de to rigtige brødre Gustav og Oscar Dyekjær Giese, der i filmen spiller brødreparret Casper og Andy.

Det har ifølge instruktøren givet filmen en helt særlig autenticitet.

- Jeg har ikke selv nogen bror, så det har været spændende at følge drengenes rejse i en fiktiv, maskulin verden. En verden som på en eller anden ægte måde også spejler sig følelsesmæssigt i dem, fortæller han til DR2 Morgen.

Interessant kemiMichael Noer var især fascineret af brødrenes indbyrdes forhold.

- Der er ikke særlig meget, der skal stikke til de her drenge, før der er et eller andet skænderi. Den kemi, synes jeg, er enormt interessant, siger han.

Oscar Giese, der spiller lillebroderen Andy, er enig i, at han har kunnet bruge de virkelige relationer til sin bror i filmen.

- Hvis ikke vi var brødre, havde ingen af os lavet den her film. For det har vi kørt rigtigt meget på. Vi har i hver eneste scene kunnet bruge vores brødrerelation fra virkeligheden, fortæller han.

Hjertet bag det barske miljø

Filmen foregår i det hårde københavnske Nordvest-kvarter. Noget som Gustav Giese, der spiller hovedrollen som storebroderen 'Casper', lige skulle vænne sig til.

- Jeg er selv opvokset i trygge rammer på Østerbro, så det har været svært - både i mødet med det kriminelle miljø, men også for mig personligt i mødet med skuespil. Jeg synes, det er svært at skulle lægge sine følelser udenpå tøjet foran fremmede mennesker, siger han til DR2 Morgen.

Netop følelserne var det, der interesserede Michael Noer ved miljøet. Til DR2 Morgen forklarer instruktøren, at han ville ind bag facaden på de drenge, som man krydser gaden for at undgå.

- Jeg er interesseret i kød og blod, og jeg er interesseret i det hjerte, der banker bag et barsk miljø. Hvis vi havde lavet en film, der foregår på et gymnasium med nogle relationsfortællinger om en jalousi blandt piger, så havde det også være interessant. 'Nordvest' har premiere i aften i Imperial i forbindelse med CPH PIX og kan ses i resten af landets biografer 18. april.

CPH PIX løber fra den 11. - 24. april.

Facebook
Twitter