Modeekspert: Oscar-show bød på et elegant og farverigt farvel til de sorte #metoo-kjoler

Markeringen af #metoo var til at overse, da Oscar-festen i nat genfandt farverne på stjernernes smukke kjoler.

Greta Gerwig og Lupita Nyong'o var nogle af dem, der gav farverne fuld gas på den røde løber efter nogle måneder med især sort tøj og hvide roser som støtte til #metoo. (© Getty Images)

Der var ikke meget sort eller hvidt på den røde løber, da stjernerne i nat dansk tid ankom til det 90. Oscar-show.

De to farver har ellers præget flere prisuddelinger de seneste måneder som en visuel støtte til #metoo-bevægelsen, siden en bølge af sager om sexchikane rystede filmbranchen i efteråret.

I stedet vendte farverne i nat tilbage på stjernernes kjoler, der både bød på blomster, guld og klare farver.

Alligevel var der overordnet skruet noget ned for vildskaben og op for elegancen på den røde løber i år, siger Chris Pedersen, modeekspert og vært på DR K.

- Det er ret tydeligt, at det er super klassisk i år – og faktisk meget tildækket. Der er noget gammeldags over det, og det føles næsten som at se på noget, der er 40 eller 50 år gammelt. Stilen er meget oldschool Hollywood, konstaterer Chris Pedersen.

En dæmpet #metoo-støtte

Han bed dog mærke i enkelte antydninger til #metoo-bevægelsen i form af en række nedtonede festklæder.

- Emma Stone havde for eksempel et jakkesæt på, og det plejer ikke at ske til Oscarshowet. Det er i det hele taget ret få kvinder, der har bukser på ned ad den røde løber, siger Chris Pedersen.

- Og Helen Mirren er jo kendt for at have nogle ret vilde ting, men hun havde den der blå og meget blide kjole på, tilføjer han.

Alligevel var det tydeligt, at stjernerne igen kunne klæde sig helt efter eget ønske – også i farver.

- Overordnet var det er meget tydeligt, at de nu har fået frit løb, og at der er blevet kæmpet for virkelig at få noget personlighed med ind og lave et ordentlig brag, for det har været et hårdt år, siger Chris Pedersen.

  • Emma Stone havde taget bukser på til Oscar-showet, hvilket kun sjældent ses på de kvindelige stjerner på den røde løber. (Foto: Carlo Allegri © Scanpix)
  • Meryl Streep var iført en helt rød kjole. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)
  • Whoopi Goldberg havde skruet godt op for blomsterne og de klare farver. (Foto: Carlo Allegri © Scanpix)
  • Helen Mirren var iført en blid, blå kjole. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)
1 / 4

Blomster og guld, man lægger mærke til

Skuespiller og komiker Whoopi Goldberg havde iført sig det helt store blomstrede skrud, men det skal man nu ikke lægge for meget i, siger Chris Pedersen, der fik smilet frem, da han så den.

- Hun er jo ikke kendt for sin smag, men for at iføre sig den slags for sjov, så når hun dukker op i sådan en kjole, så tænker jeg, at hun gør det med et gran ironi, siger han.

Og Whoopi Goldberg var ikke alene med de iøjnefaldende farver – omend de fleste andre skuespillerinder holdt det knap så spraglet.

Chris Pedersen hæftede sig særligt ved ’Black Panther’-skuespiller Lupita Nyong'o, der var iført en futuristisk guldkjole med asymmetriske skuldre – noget der godt kunne lægge sig op ad den superheltefilm, hun er aktuel i.

Farver var der blandt andet også på ’Ladybird’-instruktør Greta Gerwig, der bar en gul kjole, mens legenden Meryl Streep var iklædt en knaldrød kjole.

  • Allison Janney med sin Oscar for bedste kvindelige birolle - og iført rødt. (Foto: Frederic J. BROWN © Scanpix)
  • Nicole Kidman på scenen for at præsentere prisen for bedste originale manuskript i en klassisk, blå kjole. (Foto: mark Ralston © Scanpix)
1 / 2

Og Chris Pedersen forstår godt, hvorfor farverne nu igen melder sig på den røde løber.

- Man skal jo huske på, at de har haft næsten tre måneder, hvor de har lignet mændene i deres sorte tøj, siger Chris Pedersen og fortsætter:

- Og skuespillerindernes job er jo også at skaffe omtale af filmene. Her er tøjet en god måde at få omtale, så de har jo brug for at dukke op i nogle kjoler, der virkelig bliver bemærket. Der skal reddes nogle film og reklamekontrakter nu også.