'Moulin Rouge!'-instruktør laver musical-serie til Netflix

Filminstruktøren Baz Luhrmann skal prøve kræfter med sin første tv-serie, når han står i spidsen for den kommende Netflix-serie ’The Get Down’.

Baz Lurhmann står bag ny musical-serie på Netflix, der får premiere i 2016. (Foto: Foto: Screendump fra YouTube © Netflix 'The Get Down' teaser)

Baz Luhrmann er manden bag blockbuster-succeser som ’Moulin Rouge!’, ’Romeo + Juliet’ og senest ’The Great Gatsby’, og nu skal filminstruktøren lave sin første tv-serie ’The Get Down’, der får premiere på Netflix i 2016.

Med musical-filmen ’Moulin Rouge’ fra 2001 blev Baz Lurhmann nomineret til en Golden Globe som ’Bedste Instruktør’, og filmen opnåede en oscarnominering for ’Bedste Film’. Med den nye serie ’The Get Down’ kaster Baz Luhrmann sig igen over et musik-baseret drama.

Historien om det kreative New York

’The Get Down’ handler om New York i 1970’erne, hvor byen var på randen af konkurs og præget af vold og hærværk. Men på trods af al elendigheden formåede byen at blomstre i form af musik og kultur.

Historien bliver fortalt gennem kreative unge fra bydelen South Bronx i New York, og serien fortæller, hvordan de ændrede byen ved at give liv til musikkens verden med både hip-hop, punk og disco.

På tegnebrættet i ti år

Baz Lurhmann har arbejdet på musical-dramaet i ti år, og Netflix gav ham rammerne til at realisere serien.

- I denne guldalder for tv lægger Netflix-kulturen ingen bånd på kreativiteten. Derfor var det naturligt, at Netflix blev hjem for ’The Get Down’ – et projekt, som jeg har tænkt og arbejdet på i nu mere end ti år. I årenes løb har jeg været besat af idéen om, hvordan en by på sit lavpunkt, fortabt og halvt ødelagt kunne give liv til en sådan kreativt og originalitet inden for musik, kunst og kultur, udtaler Baz Luhrmann i en pressemeddelelse fra Netflix.

Der er planlagt 13 afsnit af dramaserien, der hver varer en time, og Baz Lurhmann skal selv instruere seriens to første og det sidste afsnit. På seriens øvrige afsnit vil filmintsruktøren fungere som producer.

Serien har premiere på Netflix i 2016, og her er den første officielle teaser fra ’The Get Down’:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk