Nazisternes skræk: Stjerneinstruktør laver sin første superheltefilm

Steven Spielbergs nye filmprojekt har skabt undren, for hvem er Blackhawk? Troldspejlet besvarer millionspørgsmålet.

Spielberg har ikke tidligere været med på bølgen af succesrige filmatiseringer af superhelte. Senest har han lavet en kassesucces med filmen 'Ready Player One'. (Foto: DC COMICS / Scanpix)

På Twitter undrer filmbranchen sig.

Warner Bros. har afsløret, at optagelserne snart går i gang til en superheltefilm med Steven Spielberg i instruktørstolen. Superhelten er dog ukendt for de fleste.

Men ideen er måske slet ikke så tosset.

For Blackhawk er en slags superhelt, der kommer fra det krigshærgede Europa, på flugt fra nazisterne.

Og Spielbergs bedsteforældre flygtede fra jødeforfølgelser i Ukraine. Det giver måske forståelse for det, figuren har været igennem. Måske kan Spielberg løfte den gamle helt ind i en ny tid.

Koldkriger og nazijæger

I tegneserierne er Blackhawks rigtige navn er ukendt. Han var frygtløs jagerpilot i Polen, inden han flygtede til USA, hvor han dannede en hemmelig styrke af piloter, Blackhawk Squadron, der kæmper for retfærdighed.

Blackhawk har ingen superkræfter, men ligesom Batman er han toptrænet og i besiddelse af mange gadgets.

Efter Anden Verdenskrig blev Blackhawk-eskadrillen ivrige koldkrigere. Og de har holdt ved, for serien findes også i dag. Når man ser dem i dag, er de en hårdkogt gruppe, der arbejder bedst i det skjulte eller bag fjendens linjer.

Blackhawk har ingen superkræfter, men ligesom Batman er han toptrænet og i besiddelse af mange gadgets. Det er endnu ukendt, hvem der skal spille ham. (Foto: DC COMICS)

I seriebladene har Blackhawk være holdt i live siden 40'erne, hvor den prisbelønnede Will Eisner ('The Spirit') var blandt skaberne. I 1957 købte DC Comics figuren, så han i dag er i stald med Superman og Batman.

Spielberg har ikke tidligere været med på bølgen af succesrige filmatiseringer af superhelte, og han havde ikke så stor succes med sit forsøg på at filmatisere Tintin i 2011. Det er grunden han har holdt sig fra tegneserier, må man formode.

Næsten lige så populær som Superman

Men hans 'Ready Player One'-film er blevet en monster-succes, så han nu er klar til at lave sin comic book-film med en helt, der i sin velmagts dage solgte næsten lige så godt Superman.

Blackhawk blev filmatiseret første gang i en seriefilm i 1952.

Men det var i en meget primitiv version: det var den første Superman-skuespiller Kirk Alyn, der sås i titelrollen.

Hvem der skal spille den moderne udgave af den tapre helt vides endnu ikke.

Facebook
Twitter