NBC fyrer kendt tv-vært efter klage over upassende adfærd

Den amerikanske tv-station vinker farvel til tv-værten Matt Lauer, efter at en kollega har indgivet en klage om "upassende seksuel adfærd."

Matt Lauer, vært på det amerikanske tv-show 'Today' siden 1997, er i dag blevet fyret fra NBC. (Foto: NBC © 2017 NBC Universal Media)

Den populære tv-vært på det amerikanske tv-show 'Today', Matt Lauer, er blevet fyret fra tv-stationen NBC.

Det sker, efter at tv-stationen mandag modtog en detaljeret klage fra en af Lauers kolleger, som beskylder tv-værten for 'upassende seksuel adfærd'.

Det skriver NBC News.

Det er på den baggrund, at tv-stationen nu har valgt at fyre Matt Lauer.

I et notat sendt ud til NBC's medarbejdere i dag skriver formand for NBC News Andrew Lack, at der har været foretaget en seriøs gennemgang af klagen, og at den repræsenterede 'en klar krænkelse af virksomhedens standarder'.

Andrew Lack meddelte også, at det var den første klage indgivet mod 59-årige Matt Lauers adfærd, siden han tiltrådte som vært på 'Today' i 1997, men at der 'var grund til at tro', at det ikke har været en isoleret hændelse.

- Vores højeste prioritet er at skabe et arbejdsmiljø, hvor alle føler sig trygge og beskyttede og at sikre, at handlinger, der strider imod vores kerneværdier, bliver mødt med konsekvenser, uanset hvem gerningsmanden er, skriver formanden.

Endnu en sag om sexchikane

Afskedigelsen af den kendte tv-vært er den seneste i en lang række sager om sexchikane i underholdningsindustrien. Sagerne begyndte at rulle med fyringen af Harvey Weinstein i oktober, efter at de første anklager om seksuelle overgreb regnede ned over den magtfulde filmproducent.

Den 15. oktober startede skuespilleren Alyssa Milano hashtagget #MeToo, der hurtigt gik viralt og fik kvinder i hele verden og fra forskellige brancher til at dele historier om sexchikane og krænkelser.

Det har ført til sager og fyringer over hele verden. Senest mistede den prisvindende amerikanske journalist Charlie Rose sit job som vært på den amerikanske tv-station CBS, efter at otte kvinder har beskyldt ham for sexchikane.

Trump: Hvornår bliver ledelsen fyret for fake news?

Fyringen af Matt Lauer har også fået den amerikanske præsident Donald Trump til tasterne.

- Wow, Matt Lauer blev lige fyret fra NBC på grund af 'upassende seksuel adfærd på arbejdspladsen.' Men hvornår vil de øverste ledere hos NBC og Comcast blive fyret for at sende så mange fake news ud? Tjek Andy Lacks fortid! skriver den amerikanske præsident på Twitter og henviser til formanden for NBC News.

Facebook
Twitter