Netflix-dronning tjener mindre end sin prins

I Netflix-serien 'The Crown' om dronning Elizabeth er det ikke hovedrolleskuespilleren, der tjener mest.

Claire Foy tjener ikke lige så meget per afsnit som Matt Smith, der spiller prins Philip, i 'The Crown'. (Foto: Robert Viglasky/Netflix © Netflix)

Claire Foy har den altdominerende hovedrolle og har vundet priser – heriblandt en Golden Globe – for sin rolle som Storbritanniens dronning Elizabeth i Netflix-hitserien 'The Crown'.

Alligevel viser det sig nu, at det er skuespilleren Matt Smith, der spiller dronningens ægtemand, prins Philip, der får den højeste løn af de to i serien.

Det skriver branchebladet Variety.

Lønforholdene blev luftet under en paneldebat på tv-konferencen INTV i Jerusalem i går, hvor blandt andre producerne bag 'The Crown' deltog.

Claire Foy tjener knap 250.000 kroner per afsnit, skriver Variety, men Matt Smith tjener altså mere på grund af hans tidligere hovedrolle i serien 'Doctor Who', fortalte producerne.

Hvor stor en lønforskel, der er mellem de to, blev dog ikke oplyst.

Matt Smith og Claire Foy ses her under optagelserne af den seneste, anden sæson med seriens forfatter og skaber, Peter Morgan. Matt Smith har tidligere spillet hovedrollen i sci-fi-serien 'Dr Who'. (Foto: Alex Bailey © Netflix)

Hele holdet skiftes ud

Producerholdet fortalte også om de kommende sæsoner af 'The Crown', der i øvrigt er den dyreste serie nogensinde.

I den næste og tredje sæson udskiftes stort set hele skuespillerholdet, og fremover bliver det den lidt ældre Olivia Coleman i rollen som dronning Elizabeth – hun har tidligere spillet med i serier som 'Natportieren' og 'Broadchurch'.

I næste sæson vil der dog ikke være lønforskel mellem dronningen og prinsen, oplyser producerne.

Det er ikke første gang, at en historie om lønforskelle i film- og tv-branchen breder sig i nyhedsmedierne, og kampen mod ulighed i tv- og filmbranchen har siden efteråret været en del af #metoo-bevægelsen og Time's Up.

Senest var der fokus på Hollywoods pt. bedst betalte mandlige stjerne, Mark Wahlberg, der fik en højere løn for en række ekstra filmoptagelser end sin kvindelige kollega Michelle Williams i filmen 'All The Money in the World'.

Da den nyhed kom frem, donerede Wahlberg dog de penge til Time's Up, skriver BBC.

FacebookTwitter