Netflix-hitserie filmer scener i Nyhavn og Tivoli: 'København har alt det, vi ledte efter'

Den spanske serie 'Papirhuset' filmer i den danske hovedstad i disse dage.

Nyhavns farvestrålende huse er ikke til at tage fejl af. Og denne uge har de besøg af den fiktive juvelrøver Berlin i form af skuespilleren Pedro Alonso fra 'Papirhuset'. (© Netflix)

En flok kriminelle med en habitklædt leder i front har en plan: De skal lave et kæmpe kup mod nationalbanken, og så gælder det ellers om at holde sig under radaren, så politiet ikke opdager dem.

Det lyder lidt som 'Olsen-banden', ik'? Men det er ikke Egon Olsen, der har sat dette kup i værk.

Det er derimod en flok spaniere med lederen kaldet Professoren i spidsen i Netflix-hitserien 'Papirhuset' – serien, hvor en gruppe kreative kriminelle blandt andet begår et kæmpe kup mod den spanske nationalbank.

Nu er de spanske røvere i Danmark. I hvert fald én af dem - nemlig karakteren Berlin – for i disse dage filmer holdet fra serien i den danske hovedstad.

At nogle af scenerne i den kommende sæson af 'Papirhuset' netop foregår i Købehavn, er der er en helt særlig grund til.

Det skriver seriens hovedforfatter Javier Gómez Santander i en mail til dr.dk:

- Vi kan godt lide Danmark, og vi ønskede en by, der kunne formidle en ånd af Europa, og som samtidig var en speciel by med sin helt egen karakter, udtaler han og tilføjer:

- Vi kiggede på forskellige muligheder, men København har alt det, vi ledte efter. Havnen med sine farverige huse og dens skibe ved kajen var det, der overbeviste os.

Dette billede er taget under Netflix-optagelserne i Tivoli foran det kinesiske tårn. (© Netflix)

Er Netflix' største ikke-engelsksprogede hit

Var du forbi Nyhavn i mandags, kunne du derfor være heldig at rende på filmholdet og ikke mindst skuespiller Pedro Alonso, der spiller juvelrøveren Berlin.

De seneste dage har Netflix-holdet blandt andet også filmet blandt turister og andre besøgende i Tivoli, skriver Ekstra Bladet.

Pedro Alonso har med andre ord gået rundt med blandt andet lys- og kamerafolk i forlystelseshaven, hvilket nok skal have fået nogle til at spærre øjnene op.

Det er trods alt ikke hver dag, at der filmes en kendt udenlandsk serie her.

For det er nemlig ikke en hvilken som helst serie, der nu har fået øje på den danske hovedstad som baggrundskulisse. Den spansksprogede 'Papirhuset' med originaltitlen 'La Casa de Papel' er nemlig en kæmpe succes i store dele af verden.

I jakkesættet ses skuespiller Álvaro Morte i rollen som Professoren, der er leder af den rødklædte gruppe af kriminelle med hang til store kup. (© Netflix)

Faktisk er den Netflix' største ikke-engelsksprogede hit, og da den fjerde og seneste sæson havde premiere i foråret, så over 60 millioner seere med de første 20 dage, skriver TV 2.

Og når næste sæson ruller over skærmene verden over, er København altså med til at sætte farver på omgivelserne.

- Tivoli og de andre steder, hvor vi har filmet, bidrager med en forkelligartet værdi til det billede, som vi altid er på jagt efter, når vi leder efter kunstneriske optagesteder, udtaler Javier Gómez Santander.

Og selvom der stadig er coronarestriktioner, har Danmark tilmed været en fryd at arbejde i de seneste dage, skriver han:

- Det er let at filme i Danmark på grund af det professionelle niveau her, og vi fik al den støtte, vi kunne ønske os til produktionen.

Det er ikke længe siden, at en anden stor, international filmproduktion kiggede forbi Danmark.

Sidste efterår optog stjerneinstruktøren Christopher Nolan nemlig scener til sin kommende og længe ventede spionfilm 'Tenet' i Rødbyhavn på Lolland, og i 2015 kunne man se den danske hovedstad som smuk kulisse i filmen 'The Danish Girl' med Eddie Redmayne.

Det er endnu uvist, hvornår femte og sidste sæson af 'Papirhuset' får premiere på Netflix.

- Action, intriger og plottwists stiller selv den mest uudslukkelige heist-tørst i Netflix’ største ikke-engelsksprogede succes, skrev Soundvenue i en firestjernet anmeldelse af serien tidligere i år. (Foto: © Tamara Arranz Ramos, Netflix)