Netflix knuser anmelders store filmforelskelse: 'Den her film er virkelig pinefuld at komme igennem'

Anmelderen elsker normalt Melissa McCarthy, men altså ikke i 'Thunder Force'.

For en gangs skyld fungerer Melissa McCarthy ikke, siger anmelderen om 'Thunder Force'. (Foto: HOPPER STONE/NETFLIX © 2021  © © 2021 Netflix)

Jeg elsker Melissa McCarthy – altså som skuespiller og komiker, naturligvis.

Jeg elsker hendes krop, hendes ansigt, hendes mimik og hendes timing.

Jeg elsker hendes villighed til at se forkert, akavet, forsømt og kuldslået ud, som i 'Brudepiger', hvor hun og hendes kønne veninder besøger verdens mest fimsede brudekjolebutik, og McCarthy – i kikset tøj, der får hende til at se lille og plump ud – bøvser højlydt og bagefter beklager, at hun godt nok ikke ved hvilket hul, det kom ud af.

Jeg elsker hendes evne til at pille enhver rest af anstændighed ud af en situation, som da en kraftig maveforgiftning i 'Brudepiger' tvinger hende til at sætte sig i en fimset håndvask i den fimsede brudekjolebutik og skide.

Jeg elsker den evne, hun har til at gå ind i en situation med verdens største mangel på situationsfornemmelse, som når hun i spionkomedien 'Spy' insisterer – med allerstørste alvor – på at være en superhemmelig topagent, selvom hun tydeligvis ikke er det.

Jeg elsker hendes villighed til at tale som en havnearbejder med verdens mest beskidte kæft, som da hun truer en medagent i 'Spy' med at skære hans tissemand af og klistre den fast til panden på ham og dermed gøre ham til en 'slatten enhjørning'.

Jeg elsker Melissa McCarthy, og jeg kan ikke se, hvordan nogen kan komme heldigt ud af et forsøg på at argumentere for, at hun ikke er et af vor tids største komiske talenter. Og så kan hun i øvrigt også spille fremragende skuespil uden at være sjov, som i 'St Vincent', hvor hun spiller bekymret mor overfor en excentrisk Bill Murray.

Jeg elsker hende. Sgu. Vildt og brusende.

De to rutinerede kvinder er ikke nok til at redde 'Thunder Force'. (Foto: HOPPER STONE/NETFLIX © 2021  © © 2021 Netflix)

Kører på rutinen

Netop derfor er Netflix' superheltekomedie 'Thunder Force' så pinefuld at komme igennem. For en gangs skyld fungerer Melissa McCarthy ikke.

For en gangs skyld kan hun ikke få selv en halvtynd replik til at løfte sig til et storslået komisk øjeblik.

Men jeg fratager hende straks skylden, for jeg elsker hende jo og smider den i stedet over på instruktøren og forfatteren Ben Falcone, som – spøjst nok – er Melissa McCarthys mand ude i den virkelige verden.

Mens McCarthy har været helt fantastisk i sin komiske timing i de film, hun har skabt sammen med instruktøren Paul Feig, såsom 'Spy', 'Brudepiger' og 'The Heat', har hun en tendens til køre på rutinen sammen med Ben Falcone.

Således også i 'Thunder Force', hvor hun spiller en rolle, der er som skræddersyet til hende – en tyk, kejtet og klodset kvinde, der får superkræfter. Det er netop problemet. Hun falder for nemt ind i rollen som kiksede og kejtede Lydia, der aldrig har haft held med at finde en mand – ja, faktisk ikke har held med noget – indtil hun finder sammen med sin gamle skoleveninde, Emily, og får … superkræfter.

Hårdt at se på

I 'Spy', 'Brudepiger' og 'The Heat' bliver McCarthy vredet så langt ud på overdrevet, at det tydeligvis kræver en stor indsats at få figuren til at falde på plads. Hun er fyldt med overraskelser hos Feig.

I 'Thunder Force' får to bedste venner superkræfter for at hamle op med en række superskurke. (Foto: NETFLIX © 2021  © © 2021 Netflix)

I 'Thunder Force' er der ikke nogen, der har haft grund til at anstrenge sig. To tykke kvinder som superhelte, jamen sjovheden giver jo sig selv! Og McCarthys meget runde former i stramtsiddende superheltekostume er rigelig med sjov til en hel film. Man kan for eksempel lade McCarthy og hendes lige så runde medskuespiller Octavia Spencer kæmpe ihærdigt for at komme ud af en smart superheltesportsvogn. Så rækker fantasien ligesom ikke til mere.

Lydia og Emily skal kæmpe mod nogle chokerende tyndt konstruerede superskurke, Misdæderne, der har deres kræfter, der mest går ud på at kaste med blå kuglelyn og få røde øjne, fra et sted i det ydre rum. Og det er li'som det. Deres position i det amerikanske samfund er der heller ikke brugt kræfter på at definere. Ligeså løst beskrevet er Lydia.

Hun er bare en kikset kvinde, der drømmer om at få en mand, og som falder for en af Misdæderne, en mand med krabbearme – af en eller anden grund. Det lyder sjovt, men er det ikke. Det er bare en mand med krabbearme.

'Thunder Force' er en af den slags film, der kan koges ned til en ret sjov trailer på små to minutter. Og det er den faktisk blevet. Alle de bedste scener er i traileren. Resten er virkelig hårdt at se på når man, som jeg, elsker Melissa McCarthy.

FacebookTwitter