Netflix siger 'non!': Dropper kendt filmfestival

Filmfestivalen i Cannes ønsker ikke Netflix-film i hovedkonkurrencen. Nu dropper Netflix helt den franske festival.

Filmfestivalen i Cannes offentliggjorde i går plakaten til den 71. udgave af den kendte festival. Men ingen Netflix-film ser ud til at komme på programmet. (Foto: handout © Scanpix)

Streamingtjenesten Netflix vil ikke være til stede på Croisetten i år, når filmfestivalen i Cannes åbner om en lille måned.

Det fortæller Netflix’ indholdsdirektør, Ted Sarandos, i et interview med filmmediet Variety.

Streamingtjenestens afvisning af filmfestivalen i Cannes kommer efter, at festivalen har krævet, at film i festivalens hovedkonkurrence skal have premiere i franske biografer.

Sidste år fik flere franske biografejere sure miner, da Netflix viste filmene ’Okja’ og ’The Meyerowitz Stories’ under festivalen. I den franske lovgivning står der nemlig, at en film først kan vises på streamingtjenester, 36 måneder efter at filmen er blevet vist i biograferne. Og det strider mod Netflix’ model, hvor streamingtjenestens egne film fra dag ét kan ses på tjenesten.

'Okja' blev vist sidste år til filmfestivalen i Cannes. (© Netflix)

Netflix kræver respekt

Festivalens beslutning kalder Netflix’ indholdsdirektør for helt modsat alle andre filmfestivaler i verden.

Festivalen har dog givet Netflix mulighed for at deltage i festivalen uden at være med i hovedkonkurrencen, men det ser Ted Sarandos ikke nogen grund til.

- Vi vil have, at vores film behandles på lige fod med alle andres. Hvis vi accepterer (Festivalens betingelser, red.), er der en risiko for, at vores film og filmskabere bliver behandlet med mindre respekt på festivalen. De (festivalen, red.) har sat tonen. Jeg tror ikke, det vil være godt for os at være med, siger han ifølge Variety.

Han håber derfor, at den franske festival vil ændre sine regler og 'modernisere sig', så den kommer til at ligne andre filmfestivaler.

Selvom Netflix-filmene ikke kommer på programmet, så vil ledere fra Netflix dog deltage som gæster til festivalen.

Senere i dag ventes filmfestivalen at præsentere sit samlede program, der måske kan inkludere Lars von Triers nye film. Festivalen har allerede offentliggjort, at åbningsfilmen vil blive Asghar Farhadis film 'Everybody Knows', der har Penélope Cruz og Javier Bardem på rollelisten.

Facebook
Twitter