Nu gælder det verdens længste kampscene i Game of Thrones: Dør Nikolaj Coster-Waldau?

Spørgsmålene står i kø forud for det længeventede, episke slag ved Winterfell i næste afsnit af 'Game of Thrones'.

Tredje afsnit af sidste sæson af 'Game of Thrones' kommer til at vare hele 82 minutter, har HBO allerede afsløret. Også de sidste tre afsnit kommer til at være af spillefilmslængde. (Foto: HELEN SLOAN © HBO)

De to første afsnit af den sidste sæson af 'Game of Thrones' er løbet over skærmen i en insisterende stilhed før stormen.

Jeg tror aldrig, at vi før har været igennem en tredjedel af en sæson med så få chokerende dødsfald og afsløringer. Men det er ikke 'Game of Thrones', der trækker i land.

Det her er 'Game of Thrones', der stiller sine brikker tålmodigt op, fordi serien ved præcis, hvor den har os. Fuldstændigt ubevægelige i sofaen i åndeløs spænding over næste uges enorme slag mod The Night Kings hær af White Walkers og is-zombier.

Det længe ventede Store Slag ved Winterfell kommer i det første af de nye afsnit, der har spillefilmslængde. På trods af den udvidede spilletid kommer slaget alligevel nok til at vare næsten hele afsnittet, for det skulle være den længste kampscene, der nogensinde er filmet.

Her er de tre ting, vi glæder os mest til at få svar på i tredje afsnit. Ikke fordi det kommer til at være rart - vi kan helt sikkert forvente at miste en del af vores gode venner fra Westeros. Men nu kan spændingen snart ikke bære længere.

1

Bliver det sjovt at se verdens længste kampscene?

En fanteori går på, at The Night King kommer til at bruge sin magi til at vække de døde til live igen midt under det store slag. (Foto: HELEN SLOAN © HBO)

Jeg husker slaget ved Helms Deep fra 'Ringenes Herre' som en absolut storslået omgang, men også en nærmest uendelig ørkenvandring af afhuggede lemmer og tordnende metallarm.

Og Slaget ved Winterfell bliver længere.

Det har taget dem flere måneder at optage - mange gange længere end man har til de fleste biograffilm. Det er helt klart en seriehistorisk bedrift og endnu en milepæl i udviskningen af de tidligere så klare grænser mellem de dyre film og de billige tv-serier.

Men bliver det sjovt at se på den ene bølge efter den anden af hvid-blå væsener, der skal hugges i stykker? Is-dragen Viserion kommer formentlig til at skabe lidt afveksling, og så er der en god fanteori, der går på, at The Night King kommer til at bruge sin nekromancer-magi på alle de tidligere døde konger og dronninger i Winterfell, som så kan angribe indefra. (Du ved, nede fra krypten, hvor vi hele tiden fik at vide, at børnene ville være HELT EKSTREMT FULDSTÆNDIGT sikre.)

Lad os i hvert fald håbe, at det hele ikke går op i bittesmå computerfigurer, der leger myrekrig i sneen.

2

Hvem dør?

Bliver Slaget ved Winterfell Daenerys eller Jons - eller måske deres begges - endeligt? (Foto: HELEN SLOAN © HBO)

På dødsfronten kan vi nok forvente det mest 'Game of Thrones'-agtige afsnit i verdenshistorien. Både i forhold til antal af døde og i forhold til at dræbe elskede hovedpersoner. Tænk på, hvad serien har tilladt sig tidligere i afsnit som 'Baelor' og 'The Rains of Castamere'.

Hvad sker der så ikke, når vi har et gigantisk slag kun tre afsnit fra seriens afslutning? Ingen er sikre. Selv Tyrion, Jaime, Jon, Arya og Daenerys er i fare.

Og mange af mine personlige favoritter fik rundet deres karakterer af i afsnit to i bekymrende tilfredsstillende scener. Brienne blev udnævnt til ridder, og Arya havde sex for første gang.

Sansa satte Daenerys til vægs, og Jon satte endelig selv ord på, at han er Jerntronens retmæssige arving (og Daenerys' nevø, hvilket i forvejen komplicerer udsigten for deres forhold).

3

Hvad sker der med Cersei?

Cersei Lannister er den hovedperson, der - sært nok - er sværest at forestille sig skulle ryge i næste afsnit, skriver Kasper Lundberg. (Foto: HELEN SLOAN © HBO)

Det lader til, at Cersei Lannisters plan er den gode gamle med at lade sine fjender smadre løs på hinanden, til der ikke er nogen tilbage.

Så når snezombierne har knust størstedelen af menneskenes koalition, så kan hun smutte ind og tryne de sidste og sikre sin plads på jerntronen med Pilou Asbæk som sin vanvittige sexslave.

Men Cersei plejer ikke at slå sig til tåls med at være nem at regne ud. Så det kan jo være, at hun dukker op i sidste øjeblik på en af siderne. Med en lusket plan i ærmet.

Men lige nu er hun nok den hovedperson, der - sært nok - er sværest at forestille sig skulle ryge i næste afsnit. Formentlig bliver hun den næste og sidste udfordring i det endelige spil om tronen, der kommer til at stå efter Det store slag ved Winterfell.

Der er også en anden teori, der går på, at The Night King selv er på vej til Kings Landing på Viserion, og at det var derfor, det ikke var ham, vi så i det sidste billede af fjenderne i afsnit to.

At alle tiders isdronning skulle møde sit endeligt mod iskongen, ville der være en vis poetisk retfærdighed i.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk