Nu skal bizar aktie-hændelse laves til en film: 'Det er David mod Goliat om igen'

Den spegede historie om GameStop-hændelsen skal filmatiseres af holdet bag 'The Social Network'.

- Det er vigtigt, at filmen ikke bliver en total unuanceret kærlighedserklæring til internetkrigerne, siger filmekspert Johan Albrechtsen om den kommende filmatisering af GameStop-hændelsen. (Foto: Carlo Allegri © Scanpix)

Selvom du hverken interesserer dig for aktier eller computerspil, er der alligevel en pæn chance for, at du er stødt på navnet GameStop i dit feed den seneste tid.

Sagaen om GameStop-aktien er allerede blevet kaldt "én af de skøreste uger i Wall Streets historie", men inden vi prøver at finde hoved og hale i dén hændelse, er vi nødt til at fortælle en anden historie:

Filmstudiet MGM har nemlig allerede sikret sig rettighederne til at lave en film, der tager udgangspunkt i den bizarre aktie-hændelse. Det skriver deadline.com, og det bliver bekræftet af forfatter Ben Mezrich på Twitter.

Mere præcist har MGM købt rettighederne til et oplæg til en bog af Ben Mezrich med navnet 'The Antisocial Network'.

Selvom historien knap nok er en uge gammel, siger kilder ifølge deadline.com, at Mezrich og hans agenter gik på markedet med bog-forlægget i slutningen af sidste uge. Og allerede i fredags har MGM så sikret sig rettighederne til at filmatisere den endnu ikke udgivne bog.

Filmprojektet bringer Ben Mezrich tilbage i folden hos formanden for MGM Motion Picture Group, Michael DeLuca. Mezrich har nemlig tidligere skrevet 'The Accidental Billionaires: The Founding Of Facebook', som blev filmatiseret med DeLuca som producent under titlen 'The Social Network'. Jep, den Oscar-vindende film om, hvordan Mark Zuckerberg skabte Facebook.

Også en anden Ben Mezrich-bog, 'Bringing Down the House', er blevet filmatiseret. I filmversionen fik den titlen '21' og havde blandt andre Kevin Spacey i hovedrollen.

Filmekspert på Moovy.dk Johan Albrechtsen mener, at man "snildt kunne lave en hel HBO-serie" ud historien om GameStop-hændelsen.

- Selvom det godt nok er tidligt, at det meldes ud, så kommer det bestemt ikke som nogen overraskelse, at Hollywood kaster sig over sådan en sand og gribende fortælling, siger Johan Albrechtsen og uddyber:

- Det er jo David mod Goliat om igen! Den lille, energiske underdog, som går i kødet på den store, grumme skurk - og vinder!

'God grund til at tro', at filmen bliver god

Det bringer os tilbage til selve historien om netop David mod Goliat. Eller slet og ret baggrunden for, at der overhovedet skal laves en film om GameStop-hændelsen.

De seneste uger har brugere i et underforum på hjemmesiden Reddit ved navn /r/wallstreetbets nemlig masseopkøbt aktier i butikskæden GameStop, der sælger computer- og konsolspil. De mange brugere har investeret så kraftigt i Gamestop-aktien, at prisen er fløjet i vejret. Hvor aktieprisen sidste år var på omkring 2,5 dollar, lyder den i sidste uge på 350 dollar.

Det har givet selskabet en værdi på mere end 24 milliarder dollar.

Men hvorfor i alverden har en masse Reddit-brugere pludselig masseopkøbt aktier i en fysisk butikskæde, der lever af et sælge konsolspil?

I en tid, hvor langt de fleste videospil hentes ned fra nettet, er det en dårlig forretning af drive videospilsbutikker. Alligevel er GameStops aktie verdens måske mest hypede en af slagsen. (Foto: TANNEN MAURY © Scanpix)

Jo, GameStop-aktien har været for nedadgående i mange år grundet dalende salg af fysiske spil, som er kædens hovedintjeningskilde. Det har fået de såkaldte hedgefonde til at spekulere i at få aktien til at falde yderligere for selv at tjene penge.

Og det har fået mange Reddit-brugere til at gribe i egne lommer. De har selv beskrevet, hvordan de har en ideologisk tilgang til investeringen. De vil med andre ord have hedgefondene ned med nakken.

Dermed er kimen altså også lagt til en potentielt virkelig god film, spår Johan Albrechtsen:

- Vi ved stadig ikke, hvor GameStop-sagen ender, eller om Wall Street nok engang får en redningskrans af myndighederne. Men sagen har allerede haft mange fængslende op- og nedture, siger han og uddyber:

- Så hvis de rette fortællere og skuespillere hyres til GameStop-filmen, så er der god grund til at tro, at den bliver en spændende, nymodens Robin Hood-fortælling.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk