'Nu støver vi lolitadukkerne af': Hollywood nytænker sex-scenerne efter corona

Tv- og filmoptagelser er så småt i gang igen efter corona-nedlukningen.

Skuespillerne i sæbeopraen 'Glamour' skal vænne sig til at indspille sexscener med deres ægtefæller og lolitadukker. (Foto: Michael Buckner © Scanpix)

Corona-nedlukningen har givet mange af os muligheden for at få set nogle af de film og tv-serier, vi ellers ikke ville have haft tid til.

Men den flere måneder lange nedlukning af verdenssamfundet har også ramt diverse film- og tv-produktioner, som under corona har ligget helt stille.

Men det er ved at være slut nu.

Både i Danmark, USA og andre steder i verden er flere og flere produktioner begyndt at filme igen - men i en ny virkelighed, der kræver, at man holder afstand.

Så hvordan skyder man kysse- og sexscener uden at bryde reglen om afstand? Det har sæbeoperaen 'Glamour' muligvis svaret på.

Den Emmy-vindende sæbeopera, der kører på 33. år, har påbegyndt optagelserne i denne uge. Og her går man utraditionelt til værks, når de livsvigtige kysseoptagelser skal i hus.

Skuespillerne vil indspille kyssescenerne hver for sig, hvor de står meget tæt på kameraet. Og vupti! Med lidt kreativ kameraføring og redigeringsmagi, kan man ikke se forskel på det færdige resultat.

Her ses 'Glamour'-skuespillerne i 2018. 'Glamour', som på amerikansk hedder 'The Bold an the Beautiful' er en Emmy-vindende sæbeopera, der fik premiere helt tilbage i 1987. (Foto: CBS Photo Archive © Getty Images)

- Det ligner, at skuespillerne står næse ved næse indhyllet i passion. Men i virkeligheden har de indspillet scenen hver for sig, lyder det fra 'Glamours' producent og manuskriptforfatter Bradley Bell til magasinet Forbes.

Sexscener kræver ægtefæller og lolitadukker

Når det kommer til at indspille sexscener, er redigeringsmagi og kreativ kameraføring ikke altid helt fyldestgørende. Men det har 'Glamour' også fundet en løsning på.

Her er planen, at skuespillernes ægtefæller, der på forhånd er testet negativ for coronavirus, skal agere stand-in i sexscener, der kræver berøring. Til de mere intime optagelser vil 'Glamour' bruge livagtige lolitadukker.

- Vi har nogle livagtige lolitadukker, som har været her i 15 år, da de er blevet brugt i andre sammenhænge - for eksempel i dødsscener.

- Nu støver vi lolitadukkerne af, giver dem nye parykker på og makeup, så de kan medvirke i sexscenerne, fortæller Bradley Bell.

Herhjemme er danske produktioner også så småt gået i gang igen.

Men her er der ikke behov for hverken at bruge ægtefæller eller dukker, når sexscenerne skal i kassen. I Kulturministeriets regelsæt for genoptagelsen af film- og serieproduktioner er der nemlig tilføjet en undtagelse for reglen om at holde to meters afstand. En afstand, der sidenhen er skrumpet til en meter.

- I situationer, hvor det er vanskeligt eller umuligt at overholde afstandsanbefalingerne eller regulere afstand til andre, er det vigtigt at reducere antallet og varigheden af kontakter særligt i forhold til ansigt-til-ansigt-kontakt, lyder det i Kulturministeriets retningslinjer.

Det tolker Producentforeningens direktør, Jørgen Ramskov, som om, at det ikke er nødvendigt at forkorte eller omskrive specifikke scener.

- Det bliver jo lidt svært at holde afstand i for eksempel sexscener - for da slet ikke at tale om gruppesexscener - og derfor er det også godt, at der netop er lavet en undtagelse for to meters-reglen. Og vi er heller ikke underlagt forsamlingsforbuddet, fordi filmindspilning betragtes som en arbejdsplads og ikke en event, har han tidligere udtalt til Filmmagasinet Ekko.

James Camerons 'Avatar- fra 2009 var den bedste sælgende film i et årti, indtil 'Avengers: Endgame' overtog den titel sidste år. (Foto: 20th Century Fox © Scanpix)

Storfilm genoptager indspildninger

Det er ikke kun sæpeoperaer og danske produktioner, som er påbegyndt optagelserne efter corona.

Det er nogle af de mest ventede Hollywood-blockbustere også.

Det gælder blandt andet for James Camerons længe ventede opfølger til 'Avatar', skriver BBC.

'Avatar 2' har i denne genoptaget optagelserne i New Zealand, fordi landet er tæt på at være fri for corona.

'Avatar' får i skrivende stund premiere i december 2021, hvor store stjerner som Vin Diesel og Kate Winslet slutter sig til Zoe Saldana, Sam Worthington og Sigourney Weaver, der havde hovedrollerne i blockbusteren fra 2009.

Andre storfilm, der forventes at genoptage indspildningerne inden for kort tid tæller blandt andre Baz Luhrmanns Elvis-film med Tom Hanks i hovedrollen, 'Jurassic Park: Dominion', 'Mission Impossible 7' og 'The Batman' med Robert Pattinson i hovedrollen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter