Ny DR-serie får premiere på anerkendt filmfestival

Tv-serien ’Liberty’, der er baseret på Jakob Ejersbos kendte roman, får premiere i Berlin.

Liberty med blandt andre Connie Nielsen vises i år på DR1. (Foto: DR/Aske Foss © Type 1)

DR1’s kommende søndagsdramaserie ’Liberty’ er udtaget af den internationale tyske filmfestival Berlinalen. Derfor får serien verdenspremiere på den berlinske festival, der foregår fra 15. til 25. februar.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

- For tre år siden var vores dramaserie 'Bedrag' udtaget til Berlin, og jeg er ovenud stolt over, at vi i DR nu igen får international anerkendelse for vores stadige og langsigtede fokus på tv-drama, siger DR's kulturdirektør, Tine Smedegaard Andersen ifølge pressemeddelelsen.

Tredje bog i afrikatrilogi

’Liberty’ er baseret på tredje og sidste del af Jakob Ejersbos såkaldte afrikatrilogi, der udkom i 2009.

Bogen handler om den 13-årige Christian, der flytter til Tanzania med sin familie, men han føler sig overladt til sig selv.

Han møder Marcus, der arbejder for en svensk familie, og bogen handler skiftevis om de to drenges til tider voldsomme oplevelser med blandt andet sex og alkohol i Afrika.

Jakob Ejersbo opholdte sig flere gange i Tanzania i Afrika, hvor handlingen også foregår, og i 2003 vendte forfatteren tilbage til Afrika, hvor han researchede til bøgerne. Forfatteren nåede dog ikke at færdiggøre hele trilogien, fordi han døde af kræft i 2008.

Facebook
Twitter