Ny Elvis-film på vej: Ung Hollywood-stjerne skal spille kongen af rock'n'roll

Austin Butler skal spille Elvis Presley i ny film om rocklegenden.

Austin Butler spiller også med i Quentin Tarantinos nye film 'Once Upon a Time in Hollywood'. (© Getty Images)

En ny biografisk film er på vej om en af musikhistoriens allerstørste stjerner.

Denne gang er det kongen af rock’n’roll, der skal på det store lærred, og det bliver skuespilleren Austin Butler, der får rollen som Elvis Presley.

Det skriver filmmediet Variety.

Valget faldt på den 27-årige amerikanske skuespiller efter flere hårde prøver, hvor andre kendisser som Harry Styles fra One Direction, Ansel Elgort og Miles Teller også var i spil.

Harry Styles er blevet tippet som en favorit af flere, og med succes storbandet One Direction samt en flot solokarriere har teenage-idolet bevist, at han har stemmen i orden. Samtidig høstede også ros for sine skuespillesevner, da han medvirkede i Christopher Nolans storfilm 'Dunkirk'.

I sidste ende blev det altså Austin Butler, der blandt andet har medvirket i en High School Muscial-film, der vandt rollen.

Harry Styles med sit store hår tilbage i 2013. (Foto: Neil hall © Scanpix)

Instruktøren, Baz Luhrmann, ville være helt sikker på, at han fandt det optimale hold af skuespillere til filmen.

- Jeg vidste, jeg ikke kunne lave denne film, hvis skuespilholdet ikke var det absolut rigtige. Vi har søgt en skuespiller med evnen til at fremkalde denne uforlignelige stjernes unikke bevægelser og vokale kvaliteter, siger instruktøren ifølge Variety.

Baz Luhrmann har lagt et billede op på Twitter, hvor man kan se ligheden mellem Elvis Presley og Austin Butler.

Flere store musikerbiografier

Filmen er blot endnu en i række af biografiske film om musikstjerner, som også tæller oscarvinderen 'Bohemian Rhapsody' om sangeren Freddie Mercury og bandet Queen og Elton John-filmen 'Rocketman', som fik premiere i maj. Og det er en del af en trend, mener filmanmelderen Ida Rud.

- Der har altid været rigtig mange biografiske film om musikere. For år tilbage var det film som 'Walk the Line' om Johnny Cash og 'Ray' om Ray Charles. Men der kommer mange for tiden, og de har et stort budget, siger Ida Rud.

Hun vurderer, at filmene netop nu er så populære at producere, fordi historien allerede eksisterer, da de handler om rigtige personer. Der skal ikke opfindes en ny historie fra bunden, hvilket ligger i tråd med tidens tendens til remakes, og så har musikerne i sig selv allerede betydelige fanbaser, der kan forventes at indløse billet til filmen.

Med i ny anmelderrost film

Austin Butler står over for et større gennembrud som hollywoodskuespiller, hvor han blandt andet er kendt for dramaserien 'Switched at Birth'. Men hans navn vil også dukke op i rulleteksterne, når den nye Quentin Tarantino-film 'Once Upon a Time in Hollywood' får dansk premiere til august. Den nye Tarantino-film er allerede blevet vist under filmfestivalen i Cannes, hvor den blev rost af anmelderne.

Baz Luhrmann har været med til at lave flere store biografsucceser som 'Den store Gatsby' med Leonardo DiCaprio og musicalen 'Moulin Rouge' fra 2001 med blandt andre Nicole Kidman.

Elvis Presley-filmen har endnu ikke fået en titel, men Tom Hanks har allerede fået rollen som Presleys manager, Tom Parker.