Ny fantasyfilm er søvndyssende: Men trolden er god

Eventyret om Askedrengen er en klassiker, men filmudgaven er desværre ikke vellykket, mener Troldspejlets Jakob Stegelmann.

En ny norsk fantasyfilm bygget over et meget gammelt folkeeventyr.

Det lyder jo godt, for hvorfor ikke aktivere vores egne, nordiske historier og konkurrere med 'Harry Potter', 'Game of Thrones' og hobbitterne fra 'Ringenes herre'?

Mærkværdig 11-årsgrænse

Teoretisk set burde vi sagtens kunne lave det ligeså godt. Men desværre har nordmændene ikke mønstret et hold, der kunne klare opgaven i 'Askedrengen - i troldkongens sal'.

Resultatet vil måske nok fornøje helt små børn.

Det er nok dem, man han tænkt på, for der er dansk tale. Problemet er bare, at Medierådet har stukket filmen en 11 års-grænse. De synes, den er for uhyggelig. Men de fleste over 11 år vil dog nok kede sig, for det er ikke overbevisende lavet.

Da Askedrengen i sin søgen efter prinsessen, som trolden har bortført, møder en heks, er det ren amatørteater. Det samme gælder, da hans brødre bliver lokket med æbler af smukke, men farlige heksekvinder.

Alvor eller sjov?

Skuespillerne gør deres bedste, men de har vist ikke rigtig haft noget at pejle efter. Skulle det tages alvorligt, eller er det for sjov?

Det sejler lidt for dem: Danske Alan Hyde leverer varen som skurken, der også er latterlig. Men han slider i det.

Der er en computeranimeret trold, og tak for det. Den har et par gode scener, men det er så langt inde i filmen, at man har mistet tålmodigheden.

Stakkels Askedreng, eventyret om ham er en klassiker, og det burde filmen også være - men det er den ikke, hvor gerne vi end ville det. De to stjerner er for trolden.

'Askedrengen' har premiere i landets biografer fra i dag. Se trailer her.

Facebook
Twitter