Ny sæson af 'Badehotellet' hitter hos seerne - hagles ned af anmelderne

Mandag aften bød på sæsonpræmiere på TV 2's dramaserie 'Badehotellet', og endnu engang var der flotte seertal, men knapt så flotte anmeldelser til tv-serien.

Første afsnit af tv-serien 'Badehotellets' anden sæson havde premiere mandag, men de gode seertal blev endnu engang efterfulgt af dårlige anmeldelser. (Foto: © Mike Kollöffel, Mike Kollöffel/TV 2)

Danmark i 1929, solskin og Dannebrog der flagrer i vinden - mandag aften bød på sæsonpremiere på TV 2’s store dramaserie ’Badehotellet’, hvor 1.339.000 danskere så med.

Men trods flotte seertal og prominente navne på rollelisten hagles det første afsnit af anden sæson ned af de danske anmeldere under overskrifter som ’Helt håbløst’, og ’Meget kedeligere kan det næsten ikke blive’.

For der er ikke meget pænt at sige om TV 2’s dramaserie ’Badehotellet’, ifølge de fleste danske anmeldere, som anklager serien for fortsat at være overspillet med et karikeret univers.

"En nostalgisk, nationalromantisk fantasiforestilling"

Ekstra Bladets anmelder Henrik Queitsch kalder ’Badehotellet’ for ” tv-seriernes svar på erstatningskaffe og havresuppe” og tilføjer, at DR’s omdiskuterede dramasatsning ’1864’ er til at foretrække i sammenligning, hvilket, ifølge ham, er noget af en bedrift.

For ’Badehotellet’ tegner et billede af et ”sepia-farvet” Danmark, som ikke er andet end ”en nostalgisk, nationalromantisk fantasiforestilling”, der ikke nogensinde har været, mener Queitsch, som også kalder serien både uambitiøs og træg.

Også instruktøren Fabian Wullenweber kritiseres for at spolere selv de dygtigste danske skuespillere.

- Det er i og for sig også imponerende, hvordan det lykkes instruktøren Fabian Wullenweber at få en række af landets mest kendte skuespillere til at opføre sig, som var de med i en dilettantforestilling på det lokale forsamlingshus engang midt i det forrige århundrede. At få selv Bodil Jørgensen til at virke utroværdig, er immervæk noget af en præstation, skriver Henrik Queitsch og kvitterer med en stjerne.

Hamrende kedsommelige replikker

Heller ikke hos Berlingske er anmelderen Jakob Steen Olsen synderligt imponeret over ’Badehotellet’.

- Også i denne omgang er seriens rollegalleri, situationer og replikker så hamrende kedsommelige, at det, der foregår, har det med at fordufte som klare tanker på en varm og søvnig sommerdag, skriver han og giver tv-serien to stjerner.

Jakob Steen Olsen er, ligesom Henrik Queitsch, ikke begejstret for skuespillet i tv-serien, men der er alligevel lidt ros at finde til både Bodil Jørgensen og Rosalinde Mynster, som Jakob Steen Olsen kalder nogle af tv-seriens ”forsonende elementer”.

Berlingske anmelder forudser, at de store seertal fra tidligere fortsætter, og tilskriver tv-seriens seersucces en sløv sendeflade, og et generelt ønske om roligt mandags-tv, som helst skal være noget der ikke er for dramatisk - eller for sjovt - og som er tilsat en god portion nostalgi.

- Mest af alt minder ’Badehotellet’ om noget, man ville have forsvoret stadig eksisterede: Den type folkekomedie der burde være afgået ved døden for længst. Den ligner en af 1970ernes sengekantsfilm, hvor alt det sjove er klippet fra, parret med et kapitel af ’Frøken Jensens kogebog’ og en tapetkollektion fra forrige århundrede, skriver han.

Få nuancer i et pastelfarvet univers

Politikens anmelder Henrik Palle stemmer i det uimponerede kor da heller ikke han mener, der er sket forbedringer siden den udskældte forrige sæson.

Det er nemlig et ligeså pastelfarvet og karikeret univers, der præsenteres, i ’Badehotellets’ anden sæson som tidligere, mener han.

Skuespillerne taler som en Morten Korch-film, og der er så få nuancer i figurerne, at man ville fornærme tegneserien som udtryk ved at drage en sammenligning; men skulle forsikringsagenten Max Bjævermose fra Herges ’Tintin’ dukke op, ville han bestemt ikke falde igennem, skriver han og tildeler tv-serien to hjerter.

Billigt, dansk og til at regne med

Den indtil videre mest positive anmeldelse kommer fra BT’s anmelder Niels Lind Larsen, som kalder ’Badehotellets’ første afsnit i anden sæson billigt, dansk og til at regne med.

For selvom ’Badehotellet’ indholdsmæssigt ikke får anmelderen til at hoppe jublende op af stolen, så har den alligevel nogle kvaliteter, ifølge BT’s anmelder, som mener, at man alligevel kommer til at smile lidt i gensynet med karaktererne.

’Badehotellet’ er ikke stor kunst, men det er godmodigt og gennemført i sin manierede stil, som serien stolt står ved. Og for de kvaliteter letter vi gerne på stråhatten, skriver han og giver tre stjerner til ’Badehotellet’.