Ny serie på vej: Søren Malling fanget i morderisk drama

Streamingtjenesten Viaplay lancerer ny dramaserie med Søren Malling, David Dencik og Jakob Oftebro på rollelisten.

Søren Malling kan snart skrive endnu en stor rolle på sit cv, nemlig i Viaplay-serien 'Rig 45'. (Foto: Franco Origlia © Getty Images)

Han er en af landets største skuespillere og kendt for sine roller i film og tv-serier som 'Kapringen', 'Mænd og høns', 'Borgen', 'Forbrydelsen' og senest 'Gud taler ud'.

Og nu skal den prisbelønnede skuespiller Søren Malling så stå i spidsen for streamingtjenesten Viaplays næste store dramasatsning, 'Rig 45'.

Det oplyser Viaplay i en pressemeddelelse.

Serien foregår på en olieplatform i Nordsøen, hvor en tilsynsmand bliver tilkaldt for at undersøge en dødsulykke.

Da boreplatformen bliver ramt af en orkan, og alle former for kommunikation til fastlandet bliver afskåret, indser besætningen, at ulykken ikke bare er en fatal ulykke, men et mord. Og de ved nu, at de er i fare, lyder det i pressemeddelelsen.

Castet til 'Rig 45' består af blandt andre Søren Malling, David Dencik og Jakob Oftebro. (© Viaplay)

Internationalt cast

Ud over Søren Malling er også kendte ansigter som David Dencik, Jakob Oftebro samt en række andre nordiske, irske og skotske skuespillere på listen.

Seriens instrueres af svenske Per Hanefjord.

- Det var et stort øjeblik, da jeg – med et spændende thriller-manus i min hånd – hang alle skuespillernes navne og billeder op på min væg. Et internationalt drømmecast i en fantastisk og dramatisk kulisse. Det bliver ikke bedre end det, siger Per Hanefjord.

Nyheden om 'Rig 45' kommer blot få uger efter, at Viaplay annoncerede, at man også er i fuld gang med at producere sin første rene danske dramaserie nogensinde.

Serien, der bærer titlen 'Friheden', har de to populære skuespillere Lars Ranthe og Lene Maria Christensen i hovedrollerne som de tidligere storsvindlere Erik og Nina, der nu lever et trivielt og lovlydigt familieliv i en forstad i København – lige indtil fortiden indhenter dem.

Både 'Rig 45' og 'Friheden' får premiere på Viaplay i 2018.

Lars Ranthe og Lene Maria Christensen spiller hovedrollerne i den kommende Viaplay-serie 'Friheden'. (Foto: Henrik Petit © Viaplay/SAM Productions)