Ny Star Wars-film på vej: 4 grunde til at du skal glæde dig afsindigt meget

I dag har den nyeste trailer til den kommende Star Wars-film 'Star Wars - The Last Jedi' ramt internettet og billetforsalget er skudt i gang.

Udviklingen af det nye lysende jedi-håb Rey og den vordende superskurk Kylo Ren er blandt omdrejningspunkterne for forventningsglæden til ‘Star Wars: The Last Jedi’, ifølge filmanmelder og Star Wars-fan Elias Eliot. (© Disney)

Det er knap to år siden, vi stiftede bekendskab med filmen, der skulle løfte arven fra de legendariske film om stjernekrigen: 'Star Wars - The Force Awakens' (2015).

I dag har den nyeste trailer til den kommende 'Star Wars - The Last Jedi' ramt internettet, billetforsalget er skudt i gang, og fans har svært ved at tøjle deres begejstring:

- Jeg har kun set 1 minut af den nye trailer. Og jeg glæder mig afsindigt meget til den nye film, siger Star Wars-fan og filmanmelder Elias Eliot begejstret om dagens nye trailer filmen, der får premiere 13. december.

Den er god nok. Den nye film er så hypet, at fans ikke har lyst til at se hele traileren i frygt for at få spoilet filmen på forhånd. Noget som instruktøren bag filmen, Rian Johnson, selv italesatte på sin Twitter-profil:

https://twitter.com/rianjohnson/status/917049537843183618?ref_src=twsrc%5Etfw

Om du selv har tænkt dig at se traileren eller ej, kommer vi tilbage til senere.

Nu skal det først handle om den kommende film, og hvad filmanmelder, dedikeret 'Star Wars'-fan og medvært på podcasten 'Han Duo', Elias Eliot håber, kommer til at ske:

(© Disney)

Disney løfter arven

I 2012 købte Disney filmselskabet bag 'Star Wars'-universet, Lucasfilm. Det er derfor Disney, der ejer rettighederne til 'Star Wars'-empiret og derfor også står bag den nye trilogi om stjernekrigsuniverset:

- I 'Star Wars - The Force Awakens' (2015) skulle Disney bevise, at de godt kunne varetage den store opgave at genoplive universet, så både nye og gamle fans blev glade. Og det synes jeg virkeligt lykkedes for dem, siger Elias Eliot.

- Nu er det så deres opgave at vise, hvor de tør taget universet hen. Døren er så at sige åben til, at de kan fortælle helt nye historier. Og til at de eksempelvis kan tage 'Star Wars'-universet et mørkere sted hen.

(© Disney)

Luke Skywalker

Selvom den nye Star Wars-trilogi byder på mange nye karakterer, så er der særligt én central figur, der har overlevet fra det gamle univers: Luke Skywalker.

- Luke Skywalker er en massiv karakter i 'Star Wars'-serien. Der er lagt op til, at han er desillusioneret om sin egen plads i Imperiet, og det bliver spændende at se, hvordan hans karakter kommer til at udvikle sig.

- Han skal være mentor for det nye jedi-håb, Rey. Men hvordan kan man være mentor, når man samtidigt er en ødelagt og desillusioneret mand? Det bliver interessant, forudser Elias Eliot.

Skuespilleren bag jedi-legenden er Mark Hammill. Han var 26 år, da han i 1977 første gang blev præsenteret for verden som Luke Skywalker.

I dag er han 66 år, og rollen som en aldrende Luke Skywalker har fået instruktøren bag 'Star Wars - The Force Awakens' J.J. Abrams til at forudsige en Oscar-nominering til Mark Hammill.

(© Disney)

Kylo Ren

Hvis der skal være helte, skal der nødvendigvis også være skurke.

Før en skurk er rigtig interessant, skal personen helst indeholde en kompleksitet, der ikke bare entydig 'ond'. Og kompleksitet må man sige at skurkekarakteren Kylo Ren, spillet af skuespilleren Adam Driver, har.

- I 'Star Wars - The Force Awakens' så vi, at Kylo Ren slog sin far ihjel. Dermed blev det sidste håb for at han ville vælge den lyse side fremfor mørket, lagt i graven, siger Elias Eliot.

- Det bliver spændende at se, hvor mørke steder karakteren Kylo Ren kommer til at gå hen i 'Star Wars: The Last Jedi'. Det bliver ret mørkt, tror jeg, siger Elias Eliot med en forventningsfuld glæde i stemmen.

- Instruktøren Rian Johnson har tidligere lavet bl.a. den fremragende noirfilm 'Brick' (2005) samt 'Looper' (2012). Begge film med en markant mørk stil. Man får fornemmelsen af at han fået lov til at boltre sig ret meget i 'Star Wars'-universet og har fået til at tage det i en mere mørk retning, vurderer Elias Eliot.

(© Disney)

De nye venner

Men ingen skurke uden helte, som sagt.

For i det nye univers er ikke kun en ny skurk, men det er også spækket med nye, stærke karakterer, der kæmper på den lyse side.

- Jeg glæder mig til at følge karakterne Rey, Finn og Poe Dameron. De er alle tre nogle virkeligt stærke karakterer, der fuldt ud er på niveau med de gamle karakterer. Jeg blev faktisk virkeligt overrasket over, hvor gode de var, da jeg så 'Star Wars - The Force Awakens'. Så nu glæder jeg mig til at være i selskab med dem igen, fortæller Elias Eliot.

- Det store spørgsmål i 'Star Wars - The Force Awakens' var især, hvem Reys forældre var. Det kommer vi forhåbentligt lidt nærmere i 'Star Wars - The Last Jedi'.

- Og det bliver også spændende at følge udviklingen af karakteren Finn. Han er Stormtrooper-hærens afhopper, som i den foregående film tilsluttede sig rebellerne, der kæmper mod de mørke kræfter i universet. Den konflikt der ligger i ham, bliver spændende at følge, afslutter Elias Eliot.

Og nu tilbage til traileren. Hvis du stadig vil kaste dig ud i at se traileren på trods af advarselerne fra først filmens instruktør og dernæst en Star Wars-fan, er det på eget ansvar. Du kan se hele traileren her.

FacebookTwitter