Ny streaming-tjeneste genopliver ikonisk komedieserie og flere filmklassikere

Komedieserien 'Frasier' genoplives sammen med flere ældre film på Paramount+.

Kelsey Grammar har sagt ja til at genoplive sin ikoniske rolle som Dr. Frasier Crane i 'Frasier'. (Foto: Paul Harris © (c) Getty images)

Endnu en populær tv-serie fra 1990'erne eller 00'erne bliver der nu pustet nutidigt liv i.

I sidste måned kom nyheden om, at 'Sex and the City'-serien genstartes på streamingtjenesten HBO Max under den nye titel 'And Just Like That'.

Nu er det så blevet den ikoniske komedieserie 'Frasier's tur til at genopstå.

Det har filmselskabet Paramount for kort tid siden offentliggjort som del af en større lancering af nye produkter til den nye streamingtjeneste Paramount+.

Det skriver flere internationale medier, blandt andre Variety.

Komedieserien om radio-psykologen fra Seattle, Frasier Crane, som spilles af Kelsey Grammer, kørte i hele 11 sæsoner fra 1993-2004. Den vandt hele 37 Emmy-priser - heriblandt fem for bedste komedieserie.

Før det spillede Kelsey Grammer også Frasier i 'Sam's bar', der kørte fra 1984 til 1993.

- 'Frasier' er en af de mest anerkendte komedieserier i moderne tv-historie, hvor den har defineret den ypperste historiefortælling, udtaler præsidenten for CBS Studios, David Stapf, ifølge Variety.

- Der har længe været et ønske fra fans om, at serien skulle genoplives, og det er nu sket takket være den fantastiske Kelsey Grammer, der gentager sin ikoniske rolle som Dr. Frasier Crane. Vi kan ikke vente med at afsløre seriens nye kapitel.

Komedieserien 'Frasier' vandt mange priser. Blandt andre hele 37 Emmy-priser. Her ses 'Frasier'-holdet i 1998, hvor serien endnu engang tog Emmy-priser med hjem. (Foto: BOB RIHA JR © (c) Getty images)

Det er endnu ikke meldt ud, om andre af de originale 'Frasier'-skuespillere vil vende tilbage, men skuespilleren, der spillede Frasier Cranes far, Marty Crane, døde i 2018.

En gigantisk tendens at genoplive serier

Genoplivningen af 'Frasier' taler ifølge DR's serieekspert Kasper Lundberg ind i en "gigantisk tendens", når det handler om at skabe fortsættelser af serier fra 90'erne og 00'erne.

Her kan man blandt andre nævne serier som 'Beverly Hills 90210', 'Hænderne Fulde' og 'Roseanne', som indenfor de seneste år er blevet genoplivet.

- Folk, der voksede op med serier fra dengang, er i dag i midten af 30’erne og er et sindssygt vigtigt segment for streamingtjenesterne.

- Det er os, der har pengene, betaler for streamingtjensterne, og det er os, der har børn, som vi kan give tingene videre til. Derfor genopliver man alt, som denne aldersgruppe har et nostalgisk forhold til, siger Kasper Lundberg, der selv er i midten af 30'erne.

Her ses det originale cast af komedieserien 'Hænderne Fulde', som var en stor succes fra 1987 til 1995. I 2016 genoplivede Netflix serien, og selvom anmelderne ikke var vilde med den, var den et hit blandt publikum. (Foto: Craig Sjodin © Getty Images)

Og selv om nye versioner af gamle hitserier ofte ikke er et hit hos anmeldere, er det ofte et hit hos publikum, siger Kasper Lundberg.

- Man må bare sige, at de genoplivede serier går rigtig godt – selv de virkelig dårlige af dem, siger han og uddyber med et eksempel:

- Netflix havde et kæmpe hit med deres 'Hænderne Fulde'-revival, som var elendig. Alle anmeldere var enige om, at den serie var totalt til grin. Alligevel er det en af Netflix' mest sete serie nogensinde. Så Netflix griner hele vejen til banken.

Kasper Lundberg har dog en lille håb om, at den nye 'Frasier'-fortsættelse ikke kun bliver et hit hos publikum, men også hos anmelderne.

- Jeg er håbefuld, fordi den originale serie havde mange gode elementer. Det var virkelig godt håndværk, og den var super godt skrevet.

- Jeg er kæmpe pessimist i maven, mens jeg samtidig har en lille idiot et eller andet sted, der bliver ved med at håbe på, at pessimisten tager fejl.

Et bjerg af underholdning

Den nye 'Frasier-serie' bliver en del af udbuddet på Paramounts nye streamingtjeneste, Paramount+.

Det ikoniske filmselskab med bjergtoppen og stjernerne i logoet kaster sig ind i underholdningskampen med Disney+, Netflix og alle de streamingtjenester 4. marts.

Det fortalte ejerne bag selskabet, ViacomCBS, onsdag.

30.000 episoder af diverse tv-serier og 2.500 film vil der blive serveret, lyder løftet ifølge Hollywood Reporter.

Udover 'Frasier' kommer der i løbet af det første år også en 'Yellowstone'-spinoff, og så kommer 'Inside Amy Schumer' tilbage efter fem år væk fra skærmen.

Paramount+ genopliver også flere filmklassikere som serier. Det er blandt andet 'Farligt begær' fra 1987 med Michael Douglas og Glenn Close, 'Flashdance' fra 1983 og 'The Italian Job', der også blev genoplivet som ny film i 2003.

Derudover vil man blandt andet kunne finde originalerne af serierne 'Star Trek: Discovery' og 'The Good Fight' på Paramount+.

Streamingtjenesten markedfører sig derudover på, at den vil præsentere en række film hurtigere, efter de har været vist i biograferne. Det drejer sig blandt andet om den kommende 'Mission Imposible'-film, Rocky-filmen 'Creed III' og James Bond-filmen 'No Time to Die'.

ViacomCBS satser på at nå 65-75 millioner abonnenter i 2024.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk