Nye 'Alene hjemme'-skuespillere får nettet i kog: Stop nu, Disney!

Annonceringen af nye skuespillere har fået debatten om genindspilninger til at blusse op.

Macaulay Culkin blev en verdenskendt børnestjerne, efter han spillede den dominerende hovedrolle i 'Alene Hjemme'. (Foto: 20th Century Fox)

Julen nærmer sig med alarmerende hastige skridt, og det betyder for langt de fleste hygge, god tid med familien og masser af juletraditioner.

I mange familier er det nærmest blevet en moderne juletradition, at alle generationer samles foran skærmen for at se Kevin McCallister undslippe og lave numre med tyvene Harry og Marv i den første 'Alene Hjemme'-film.

Men til næste jul kan det være, at traditionen skal videreføres i biografen, for 'Alene Hjemme'-klassikeren fra 1990 skal nemlig genindspilles.

Og nu er det kommet frem, hvem der skal spille hovedrollen i Disneys nye version.

Den bare ti år gamle Archie Yates har landet hovedrollen i genindspilningen af 'Alene Hjemme', som begynder optagelserne i starten af 2020. (Foto: Noam Galai © 2019 Getty Images)

Den bare tiårige Archie Yates har helt sikkert landet sin korte karrieres største rolle. Til gengæld forlyder det ifølge The Hollywood Reporter, at han faktisk får et helt andet navn end Kevin McCallister i den nye film. Det skriver BBC.

Ellie Kemper, kendt fra serien 'Unbreakable Kimmy Schmidt', og Rob Delaney fra komedieserien 'Catastrophe' er også at finde i andre bærende roller.

Ifølge BBC begynder optagelserne tidligt næste år og skal foregå i Canada.

'Stop med at lave genindspilninger'

Flere på Twitter roser castingen af Archie Yates, men undrer sig samtidig over behovet for en genindspilning.

- Jeg synes, at castet til Disneys 'Alene Hjemme'-genindspilning virker lovende, men jeg synes også, at 'Alene Hjemme' er en tidløs klassiker, og at dette (genindspilningen) vil efterlade en dårlig smag i munden hos folk, fordi de ser det som et forsøg på at tjene penge på nostalgi, skriver en Twitter-bruger.

Det er dog langt fra alle, der skriver rosende ord om det nye cast. Mange ytrer sig i stedet om, at en genindspilning ikke giver mening, fordi man umuligt kan lave 'Alene Hjemme' bedre end originalen.

- Stop med at lave genindspilninger. Please. 'Alene Hjemme' var perfekt, man kan bogstaveligt talt ikke forbedre den, skriver en bruger.

- Nej, nej, nej! 'Alene Hjemme' har ikke behov for en genindspilning, skriver en anden.

Den originale 'Alene Hjemme'-film fik premiere i julen 1990 og gjorde Macaulay Culkin til en international børnestjerne. Filmen indtjente 3,4 milliarder kroner verden over og var den bedst sælgende komedie, indtil ’Tømmermænd i Thailand’ udkom i 2011. Billedet her er fra 1991, hvor Macaulay Culkin er 11 år gammel. (Foto: Darlene Hammond)

'Kreativt set er det dovent og fattigt'

Filmanmelder hos 'Go' Morgen Danmark', Ann Lind Andersen, ser den kommende 'Alene Hjemme'-film som en del af den kæmpestore strategi, som Disney har gang i lige nu, hvor de genindspiller mange af deres klassiske film.

- Kreativt set er det dovent og fattigt. For det handler jo om, at Disney ikke investerer i at opfange nye historier og prøve nye ting af.

- Men fra et forretningsmæssigt synspunkt er det mega smart. For Disney genbruger det guld, de har, og så spinder de mere guld på det. Man har allerede den gode historie, så man skal bare finde nogle nye skuespillere, så man kan relancere filmen for en ny generation og et nyt publikum, siger Ann Lind Andersen.

Hun mener, at det sagtens kan give mening at lave genindspilninger af gamle klassikere, men der er bare nogle film, som hun ikke har lyst til at se i en ny version - blandt andet 'Alene Hjemme'.

- For det, der tit sker, er, at den nye film bliver dårligere end originalen, fordi den bliver en gentagelse. Man kan godt lave en genindspilning, hvis man benytter sig af en kreativ frihed til at tænke, hvad man vil sige til den nye generation, som ser den. Så kan det give mening. Men er det en direkte gentagelse af originalen, så bliver det fattigt, mener Ann Lind Andersen.

FacebookTwitter