Og så ringede Ridley Scott: Dansk instruktør fik job på BBC’s dyreste serie nogensinde

Instruktør Kristoffer Nyholm blev kontaktet af Ridley Scott. Nu er danskeren aktuel med den roste tv-serie ’Taboo’, der er udviklet af filmstjernen Tom Hardy.

Den 39-årige, britiske filmstjerne Tom Hardy fik ideen til miniserien 'Taboo' og har selv været med til at skrive serien, som han også spiller hovedrollen i. (© HBO Nordic)

Forestil dig, at den legendariske instruktør og producer Ridley Scott og filmstjernen Tom Hardy var enormt ivrige efter at få dig til at instruere samtlige afsnit af deres helt nye tv-serie.

Ville du ikke bare sige ja med det samme og endda helt uden at tænke længere over det?

Sådan et tilbud fik den danske instruktør Kristoffer Nyholm sidste forår efter at være blevet kontaktet af selveste Ridley Scott, der inviterede danskeren til et møde med ham og Tom Hardy i London.

Serien skulle tilmed være den dyreste BBC-serie nogensinde, fortæller den danske instruktør, der blandt andet har instrueret den britiske psykologisk-horror-miniserie ’The Enfield Haunting’ – det var den, der havde fanget Ridley Scotts opmærksomhed.

Havde et godt møde med stjernerne

Tilbuddet om at lave 'Taboo' skulle den danske instruktør dog faktisk lige tygge lidt på, for Nyholm havde også gang i et filmprojekt, som han også skulle have tid til.

Så Kristoffer Nyholm talte lige ud af posen, da han en sommerdag sidste år mødtes med de to filmstjerner om BBC-serien ’Taboo’, der netop har haft premiere på HBO Nordic.

- Jeg havde et filmprojekt, ’Keepers’, som jeg gerne ville i gang med, så jeg sagde præcist, hvad jeg ville med deres serie, og hvis de ikke ville det samme, så var det også fint, fortæller Kristoffer Nyholm på en telefonlinje fra Los Angeles.

I disse dage er han nemlig at finde på den røde løber, fordi der er premierervisninger på serien over there.

- Men jeg havde en udmærket snak med dem i London. Især med Tom Hardy, for det er jo i høj grad hans store projekt.

Et ja tak med forbehold

’Taboo’ er et con amore-projekt for Tom Hardy.

Han er idemanden bag serien, og udover at spille hovedrollen har han skrevet manuskriptet sammen med sin far, Chips Hardy, og forfatter Steven Knight. Sidstnævnte står blandt andet bag hitserien ’Peaky Blinders’.

- Tom (Hardy, red.) kiggede på mig med sit brutale ansigt og spurgte, om jeg ville være interesseret i at lave serien med ham. Han tilbød mig samtlige otte afsnit, men det ville jeg ikke. Jeg ville bare gerne være med til at få det i gang, siger Kristoffer Nyholm.

Det blev derfor et stort ja tak til at være med til at sætte serien i søen ved at instruere de fire første afsnit af 'Taboo', der havde premiere forleden.

Ridley Scott pressede på

Da de fire aftalte afsnit var ved at være i hus, spurgte Ridley Scott dog endnu engang, om danskeren ikke alligevel var frisk på at instruere de næste fire.

Men nej, Kristoffer Nyholm skulle videre.

- Jeg følte, jeg havde gjort noget markant ved at sætte det hele i gang, siger Kristoffer Nyholm.

De resterende fire afsnit er derfor instrueret af svenske Anders Engström, der blandt andet har instrueret ’Wallander’.

Tom Hardy og Kristoffer Nyholm ses her under optagelserne i England. Billedet er fra skuespillerens Instagram.

Fint nok med lidt opmærksomhed

’Taboo’, der er en fællesproduktion mellem britiske BBC og amerikanske FX, har netop haft premiere og fået gode anmeldelser.

Serien er blevet pænt modtaget. Hvad siger du til det?

- Det er meget fint, det giver jo en vis opmærksomhed i forhold til at arbejde med andre ting. Jeg får tilbudt mange projekter, men jeg har ikke så meget tålmodighed til at lave noget, der ikke er godt. Det gider jeg ikke. Jeg får sikkert tilbudt endnu mere nu, siger instruktøren.

Opmærksomheden efter ’Taboo’ tager Kristoffer Nyholm med ro:

- Så er man ligesom interessant i en periode. Man lander et sted, hvor det er nemt for folk i branchen at se mit arbejde. Det oplevede jeg også med ’The Enfield Haunting’, der også blev vist i USA, selvom det var en miniserie.

Tom Hardy ses her i en scene fra 'Taboo', hvor han spiller en mand, der "genopstået fra de døde" vender hjem til London. (© HBO Nordic)

Hvad der venter forude af nye projekter for Kristoffer Nyholm bliver sikkert ikke mindre vilde end ’Taboo’.

I første omgang rejser danskeren i hvert fald til Skotland for at lave spillefilmen ’Keepers’, der blandt andet har Gerald Butler på rollelisten.

Første afsnit af ’Taboo’ kan ses på HBO Nordic.

FacebookTwitter