Oliver Bjerrehuus’ søn efter tv-debut: Mange skriver til mig for at trøste mig. Men jeg har ikke brug for at blive trøstet

DR3-serien ’Mere voksen end Bjerrehuus’ har udløst masser af beskeder til Oscar Bjerrehuus på Instagram.

Oscar Bjerrehuus er siden sommermånederne blevet fulgt af et kamerahold fra DR3. (Foto: Kasper Månsson © dr)

Klokken er lidt i 8, telefonen ringer. Oscar sidder og venter på mig og er klar til at blive interviewet. Jeg er forsinket.

Et par minutter senere møder jeg ham tilbagelænet i nogle sofaer i DR’s reception. Han ser ud til at tage det helt roligt, selvom undervisningen i gymnasiet er begyndt, og fraværstyranniet truer.

Oscar Bjerrehuus har været tidligt oppe for at blive interviewet til 'God Morgen P3' om DR3-programmet 'Mere voksen end Bjerrehuus'. Også der var han ankommet i god tid. Det gør han altid, selvom både gener og opvækst taler imod det.

Det er fedt at komme velforberedt og til tiden

- Jeg er mere ansvarlig end min far. Når jeg skal mødes med andre – og særligt når jeg skal i radioen – så kommer jeg til tiden og er forberedt. Det, synes jeg, er fedt. Min far ville komme mindst syv minutter for sent, også selvom han skulle i radioen, siger Oscar Bjerrehuus.

Mine forældre har lært mig, hvordan man skal behandle andre mennesker og være så sød og ærlig som muligt. (Foto: Kasper Månsson © dr)

I 'Mere voksen end Bjerrehuus' har et kamerahold fulgt Oscar og hans far, som Oscar bor hos, siden sommermånederne og frem til november. Her får man indtrykket af et hjem, hvor rollerne er byttet fuldstændig om. Den 17-årige Oscar er den ansvarlige, mens Oliver Bjerrehuus er drengerøven, der holder morgenfester i hverdagen, og giver Oscar skylden, når naboerne klager.

Jeg behøver ikke at blive trøstet

Siden programmet blev vist for første gang, har Oscar Bjerrehuus fået masser af beskeder på Instagram. Både fra venner og familie, men også fra nogle, han aldrig har mødt før.

- Der er nogle, som jeg ikke kender, der har skrevet. De siger, det er et fedt program, og så har jeg fået lange beskeder om, at det er sejt, at jeg er en mønsterbryder i forhold til mine forældre.

- Og så er der nogle, der skriver for at trøste og fortæller, at de selv er vokset op i en familie med alkoholikere. Men min far er ikke alkoholiker, og jeg behøver ikke at blive trøstet. Jeg har det slet ikke dårligt, siger Oscar Bjerrehuus.

Du virker til at tage det meget afslappet, i forhold til at du og din far er så forskellige.

- Jeg ved godt, at min far er sådan. Og sådan er det. Men jeg er anderledes. Det er ikke fordi, jeg er ked af, at han er på den måde. Vi har altid accepteret hinanden, og det betyder meget for mig. Selvom min farmor og Mogens (ven til Susanne Bjerrehuus, red.) har været gode rollemodeller for mig, så har jeg også lært en masse fra mine forældre.

- Mine forældre har lært mig, hvordan man skal behandle andre mennesker og være så sød og ærlig som muligt. Så de har været gode til at lære mig de mere menneskelige ting.

Du har kontrakt med Unique Models, men hvordan er det gået siden?

- Jeg har ikke fået noget kæmpejob endnu. Men jeg er kommet ind på et bureau i London, så det er superfedt. Men jeg vil gerne vente, til jeg er færdig i gymnasiet. Hvis jeg fik megamange job nu og en masse penge, så ville jeg måske også have svært ved at vælge mellem gymnasiet og modelkarrieren.

Facebook
Twitter