Ombudsmand godkender plakat med nøgen Casper Christensen

28 personer har klaget over fræk reklame for "Klovn Forever". Men forbrugerombudsmand godkender plakaten

Filmplakaten i midten af billedet var for meget for 28 danskere, der har klaget til Forbrugerombudsmanden. Men plakaten er helt i orden, lyder svaret. (Foto: Casper Sejersen © Nordisk Film)

En filmplakat med billeder af skuespillerne Casper Christensen og Frank Hvam uden tøj på i det, man kan kalde kærlig omfavnelse, har sat sindene i kog hos 28 engagerede forbrugere.

De har klaget til Forbrugerombudsmanden over plakaten og en tilhørende forfilm for filmen "Klovn Forever" med frække scener.

Men markedsføringen af den danske film var helt i orden, lyder det nu fra Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

- Det er som udgangspunkt ikke ulovligt at bruge nøgne eller letpåklædte mennesker i en reklame, medmindre reklamen er uanstændig, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i meddelelsen.

- Desuden lemper humor grænsen for, hvad der er tilladt i reklamer. I denne sag har vi ikke fundet belæg for, at markedsføringen var uanstændig og i strid med god skik, tilføjer hun.

Brugen af humor i reklamerne var med til at understrege, at hverken plakat eller trailer skulle tages alvorligt, lyder det.

En del klagerne gik på, at nogle af filmens plakater var placeret, så børn og unge kunne se dem. Men også på det punkt afvises klagerne.

- Forbrugerombudsmanden ikke fundet belæg for, at markedsføringen var rettet mod børn og unge eller kunne skade børn psykisk og moralsk, lyder det.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter