Oscar-vindende dansker skal stå for nordisk indhold på Netflix

Den danske filmproducent Kim Magnusson har sikret sig en fast aftale med amerikanske Netflix.

Kim Magnusson bliver dermed den første danske filmproducent til at indgå en bindende aftale med Netflix. (Foto: Collage © Scanpix og Getty Images)

Er du træt af amerikansk action og engelske dokumentarserier på Netflix? Så er den danske filmproducent Kim Magnusson din redning.

Han er netop blevet hyret af den amerikanske streamingtjeneste til at producere skandinaviske film til Netflix’s internationale publikum – og det kommer primært til at foregå på de nordiske sprog og med nordiske skuespillere.

Det skriver branchebladet Variety.

- Netflix er en fantastisk måde at finansiere nordiske film på, og det vil give mulighed for, at store filmskabere og lokale talenter kan udvikle sig, og at store skandinaviske historier bliver vist rundt i hele verden, siger Kim Magnusson til Variety.

Han siger yderligere, at det glæder ham, at Netflix formår at få ikke-engelsksprogede film ud til det internationale publikum – modsat Hollywood, der ifølge Magnusson ikke længere prioriterer udenlandske film nok.

Slut med at vente på lokale støttekroner

Normalt må nordiske filmskabere søge om offentlig støtte for at blive til noget, så her er Netflix en kærkommen samarbejdspartner, mener han.

- Vi behøver ikke længere sidde og vente på de forskellige filminstitutter i Norden eller de forskellige offentlige tv-stationer for at få vores film finansieret. Så for uafhængige producenter kan det her kun være en fordel, siger han til branchebladet.

De nordiske film kommer til at få budgetter fra to til seks millioner dollars – det svarer til mellem 12 og 37 millioner kroner.

Kim Magnusson er en kendt mand i filmkredse i USA. Han har produceret de to danske Oscar-vindere, kortfilmene ’Valgaften’ fra 1998 og ’Helium’ fra 2014, og derudover er han kendt for at have produceret film som ’Blinkende lygter’, ’Adams æbler’ og ’Pusher’.

Det er endnu ikke fastlagt, hvor mange nordiske filmprojekter aftalen kommer til at finansiere.

Fastlagt er det dog, at aftalen blandt andet tæller den kommende Netflix-film om den danske entertainer Victor Borge.

Facebook
Twitter