Oscarvinder laver storfilm og tv-serie om Danmarks største showbizstjerne

Den verdenskendte, danske komiker Victor Borges liv bliver genfortalt både på det store lærred og i en tv-serie.

Nu kan en ny generation af unge herhjemme også lære entertaineren Victor Borge at kende. (Foto: STEEN JACOBSEN © Scanpix)

Victor Borge gjorde det, som mange i showbiz drømmer om – han slog igennem i USA.

Turen til staterne var dog ikke af egen vilje, da han som jøde flygtede fra nazisternes forfølgelse under anden verdenskrig.

I USA slog den humoristiske skuespiller og pianist med det borgerlige navn Børge Rosenbaum dog hurtigt igennem til det amerikanske publikum gennem de store tv-stationer og scener.

Det er netop noget af det, man kan blive klogere på, når danske M & M Productions nu vil fortælle Borges historie ikke bare i en storfilm, men også i en tv-serie om legendens fascinerende liv.

Det skriver M & M Productions i en pressemeddelelse.

Dobbelt oscarvinder og kendt tv-par står bag

Filmselskabet, der drives af den dobbelte oscarvinder Kim Magnusson, står sammen med producerparret Mette Lisby og Jesper Bæhrenz bag udviklingen af både filmen og serien.

Mette Lisby, der har en baggrund som standupper og tv-vært, var den sidste, der interviewede Borge, inden hans død i 2000. Hun har som komiker altid beundret Victor Borge:

- Han formåede med sin enorme musikalitet at gøre sin humor universel. Det var virkelig en stor oplevelse at møde ham – hans nærvær og professionalisme var intakt trods hans 91 år, siger hun.

Victor Borge bevarede sin tilknytning til Danmark med jævnlige besøg. Her ses han under et besøg i Tivoli i 1989. (Foto: Bjarne Luthcke © Scanpix)

Det er Victor Borges egen familie, der har givet parterne tilladelse til projektet, og dermed får M & M Productions også fuld adgang til Borges private arkiv.

- Da vi i Borge-familien blev præsenteret for Mette, Jesper og Kims fantastiske vision og gennemarbejdede oplæg for filmen og tv-serien, vidste vi, at de var de helt rigtige til at fortælle vores fars historie, udtaler Victor Borges datter, Rikke Borge, i pressemeddelelsen.

Fokus for film og tv-serien bliver forskelligt. Storfilmen, der endnu ikke har fået en titel, følger Borges tur fra Danmark til USA frem til premieren på hans onemanshow i New York, mens serien dækker hele hans liv. Begge produktioner optages i 2018.

Kort om Victor Borge

  • Børge Rosenbaum blev født i København i 1909. Han døde i 2000.

  • Pianist og uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

  • Deltog i 1930’erne i en lang række revyer bl.a. Cirkusrevyen.

  • Flygtede til New York i 1940, og skriftede navn til Victor Borge i 1942.

  • Borges show ’Comedy in Music’ er stadig det længst spillende onemanshow på Broadway nogensinde.

  • Victor Borge fik en stjerne på Hollywoods Walk of Fame i 1993.

  • Modtog i 1999 den fornemme pris The Kennedy Honor i selskab med bl.a. Stevie Wonder og Sean Connery.

Facebook
Twitter