Paris Hilton har spillet 'dum blondine' i 20 år: 'Indimellem ved jeg slet ikke, hvem jeg er'

Berømtheden har også kæmpet med et traume i mange år, fortæller hun i ny film.

39-årige Paris Hilton har poseret på utallige røde løbere, siden hun for alvor blev et kendt ansigt for 20 år siden. Her ses hun til iHeartRadio Music Awards i 2018. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

Hvem er Paris Hilton?

Hun er først og fremmest en kvinde, som man har haft svært ved at komme udenom de seneste 20 år.

Vi kender hende både som arving til familieformuen bag Hilton-hotelkæden og fra de røde løbere, hvor hun hyppigt har poseret i ikoniske kjoler fulde af bling – og ofte med sin karakteristiske chihuahua under armen.

Vi kender hende også som model, tv-personlighed, skuespiller, sanger, dj og succesfuld forretningskvinde med egen parfume og tøjkollektion.

Og så blev hun særlig kendt for en sexvideo med sig selv og en kæreste, der blev delt på internettet uden hendes samtykke.

Men hvem er kendissen Paris Hilton egentligt bagved alle de historier og titler på cv'et?

Det ved hun faktisk ikke altid selv, afslører Paris Hilton i en ny YouTube-dokumentar om stjernen, der har fået titlen 'This Is Paris', hvor hun blandt andet indrømmer, at hun har "spillet en rolle i 20 år".

- Jeg er så vant til at spille en rolle, at det kan være svært for mig at agere normalt, siger hun blandt andet i dokumentaren.

- Indimellem ved jeg slet ikke, hvem jeg er. Jeg tager på en måde altid en maske på og lader, som om jeg har et lykkeligt og perfekt liv, fortæller hun også.

Paris Hilton med sin chihuahua Tinkerbell under en konference tilbage i 2003. Det var året, hvor hun for alvor blev kendt af den brede befolkning takket være reality-serien 'The Simple Life'. (Foto: FRED PROUSER © Scanpix)

Paris Hilton har tilmed ladet, som om hun ikke var den skarpeste kniv i skuffen, fortæller hun. Måske husker du reality-programmet 'The Simple Life', hvor Paris Hilton sammen med kendisveninden Nicole Richie flyttede ud til et alt andet end glamourøst liv på en gård.

Her spurgte hun over middagsbordet: "Hvad er Walmart?" Svaret er en detailhandel-gigant, som alle amerikanere burde kende.

Men den scene var faktisk orkestreret af Paris Hilton selv, afslører hun nu.

- Jeg er glad for, at folk nu ved, at jeg ikke er en dum blondine. Jeg er bare virkelig god til at lade, som om jeg er det, siger Paris Hilton.

Fra luksushotel til traumatisk skoleophold

Paris Hiltons liv har været anderledes end de flestes.

Lige siden hun blev født ind i Hilton-familien, har hun været omgivet af ekstrem rigdom, og som teenager boede hun for eksempel flere år på det luksuriøse Waldorf-Astoria Hotel i New York.

Det var på dette tidspunkt, hun begyndte at gå meget i byen, og den livsstil førte hun videre ind i sit voksenliv som kendis, forklarer lektor Helle Kannik Haastrup, der blandt andet forsker i celebrity-kultur ved Københavns Universitet.

- Hun er en af de første, der blev berømt for at være berømt, siger Helle Kannik Haastrup og tilføjer:

- Hun kom ud af ufattelig rigdom med en forbrugskultur i højeste gear. Det var det, hun blev kendt for – modsat andre kendte var hun ikke berømt for sine meritter. Hun har godt nok prøvet at udgive popmusik, men det har jo ikke belejret hitlisterne.

  • Paris Hilton besøgte i 2008 København, hvor hun blev modtaget af det helt store presseshow ved Hotel Skt. Petri. Anledningen til hendes visit var Copenhagen Fashion Week, hvor hun skulle promovere sit taskemærke. (Foto: Andreas Hagemann Bro © Scanpix)
  • Paris Hilton var under sit besøg også et smut i Tivoli med sin daværende kæreste, musikeren Benji Madden fra bandet Good Charlotte. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)
  • Alt blev foreviget af fotograferne under hendes besøg i byen. Her ses Paris Hilton og kæresten under en tur i rutschebanen i Tivoli. (Foto: MOGENS FLINDT © Scanpix)
1 / 3

Men dokumentaren 'This Is Paris' handler ikke kun om det vilde kendisliv i høje hæle med dj-jobs rundt i hele verden. Et andet omdrejningspunkt i filmen er nemlig et traumatiserende ophold på en "opdragelsesskole", der har præget stjernens liv lige siden.

Da festerne tog overhånd i teenageårene, sendte hendes forældre nemlig i god tro deres datter på Provo Canyon-kostskolen i Utah, men skolen blev et mareridt for den unge arving, fortæller hun i filmen.

I de 11 måneder, hun gik på skolen, blev hun og de andre elever nemlig mødt af både fysisk og psykisk vold fra lærerne, beretter Paris Hilton, der også anklager skolen for at frihedsberøve hende i op til 20 timer ad gangen i isolationsrum.

De oplevelser har hun haft som en hemmelighed og ikke tidligere fortalt til nogen – heller ikke sine forældre og familie, der først får det at vide i den aktuelle film.

- Det eneste, der reddede min fornuft dengang, var at tænke på, hvem jeg gerne ville være, når jeg kom væk derfra, siger Paris Hilton i dokumentaren, hvor man også ser, at hun stadig døjer med søvnproblemer og mareridt om natten.

Bagefter skabte hun derfor sit eget brand og sin egen persona, som hun til gengæld "har været fanget i lige siden", som hun selv formulerer det.

'Hvorfor fik vi ikke den historie for 15 år siden?'

Det har uden tvivl været en hård omgang for Paris Hilton, mener lektor Helle Kannik Haastrup.

Alligevel kan hun ikke lade være med at tænke, at afsløringerne i den nye dokumentar kommer meget belejligt i en tid med fokus på Black Lives Matter og MeToo, hvor det handler om at sige fra overfor overgreb.

- Da jeg hørte om filmen og så traileren, tænkte jeg, at det har en snert af den velkendte offerfortælling om ”the poor little rich girl”, siger Helle Kannik Haastrup.

Hun synes også, at afsløringerne i filmen fremstår lidt kalkuleret fra Paris Hiltons side, for hvorfor skal Hilton, der er indbegrebet af overflade, pludselig have den dybde nu, spørger lektoren.

- Hvorfor fik vi ikke den historie for 15 år siden? Måske fordi tiden er løbet fra det overfladiske image, hun havde før. I dag skal der kød på bordet, hvis man skal holde sig relevant, så nu vil Paris Hilton pludselig gerne hjælpe andre, der har oplevet overgreb.

Også filmanmelderen hos Variety savner at se lidt mere af Paris Hilton i filmen.

- Når først arbejdet med at udgrave traumet er færdig, siger hun ikke så meget mere end det. Så trækker hun sig tilbage igen, skriver Variety en smule skuffet.

Paris Hilton har i hvert fald – kalkuleret eller ej – med sin nye film lanceret sig selv som en, der gerne vil bruge sit brand på at gøre gode ting som at modarbejde den type opdragelsesskoler, som hun selv har mærket på krop og sjæl.

- Jeg vil gerne dedikere en stor del af mit liv til at hjælpe med få det her gjort og lukke disse steder, siger hun.

Provo Canyon School har på deres hjemmeside oplyst, at de har skiftet ejerskab, siden Paris Hilton gik på skolen, og en talsperson siger, ifølge The New York Times, at de ikke accepterer nogen form for vold eller overgreb.

Facebook
Twitter