Pedro Pascal er blevet en af verdens største helte - uden at vise sit ansigt: 'Det er en magisk følelse'

Dr.dk har talt med den mystiske mand bag en af tidens største tv-helte.

(Foto: Illustration: Oliver Seppo © (c) DR)

Advarsel: Hvis du er i gang med at se 'Mandalorian' og har undladt at google 'Pedro Pascal' for at se, hvem der gemmer sig under dusørjægerens rustning, bare for at trække spændingen lidt ud, så skal du nok vente med at læse denne artikel.

2020 var et vanvittigt år for den 45-årige skuespiller Pedro Pascal.

Den chilensk-amerikanske skuespiller har erobret 'Star Wars'-universet for en rum tid med sin rolle som The Mandalorian i serien af samme navn. Den måske største tv-serie i hele 2020. Og han har stor skurkerolle i 'Wonder Woman 1984', der blev henvist til streamingtjenesterne fremfor biografen, da coronaen ramte.

Pedro Pascal er med andre ord trådt ind på den allerstørste, kommercielle scene med store roller, som de fleste kun får lov til at drømme om.

Men på det værst tænkelige tidspunkt.

- Vi regnede selvfølgelig med, at de her ting skulle have en normal premiere, og at vi sammen skulle rejse verden rundt og promovere dem, siger Pedro Pascal.

Det satte coronapandemien en stopper for.

- Det er en bittersød fornemmelse for mig og for alle de involverede i de her projekter, der havde håbet at komme ud i verden og give en form for trøst ved at underholde, indrømmer Pedro Pascal.

Det store gennembrudsår blev altså ikke som ventet, men ikke værre end, at Pedro Pascal og resten af holdet bag 'Mandalorian' er nomineret til en Golden Globe i kategorien 'Bedste dramaserie' sammen med blandt andre 'The Crown'.

Dr.dk har taget en snak med manden under Mandalorian-hjelmen, der søndag kan være med til at indbringe enndu en pris til en af verdens største film- og seriefranchises.

Pedro Pascal, som han ser ud uden masken - her på den røde løber ved et Star Wars-arrangement. (Foto: Jordan Strauss)

'Det handler om at finde sig selv'

Hvis du ikke har set 'The Mandalorian', så kommer der her en kort intro.

Mandalorian er en dusørjæger fra 'Star Wars'-filmene og samtidig navnet på en befolkning af dusørjægere, der rejser rundt i galaksen og fanger eller dræber banditter. Umiddelbart et professionelt og køligt folkefærd, hvis primære mål er at opgradere rustningen, så de bliver usårlige.

Men hovedpersonen i 'Mandalorian' får andre og mere menneskelige præferencer, da et møde vækker en ny og ukendt trang hos den ellers kyniske dusørjæger til at beskytte og hjælpe.

Og så er det, at rollen begynder at blive interessant - og universel - mener Pedro Pascal.

- Det handler om at finde sig selv, følge sit hjerte og gøre det rigtige, lige meget om det er imod ens praksis eller tro, og ligemeget om det er det mest besværlige at gøre. Det er hovedbudskabet for mig, siger skuespilleren.

Derudover er 'Mandalorian' en meget klassisk fortælling om godt og ondt og den indre rejse mod lyset og væk fra den mørke side - for nu at blive i 'Star Wars'-verdenen.

- Og det gælder især med min karakter, der er den her ubarmhjertige person, hvis identitet er skjult for omverdenen, og som selv har svært ved at finde ud af sine følelser, siger Pedro Pascal.

- Men så opdager han sit sande jeg i mødet med det her sårbare, men meget kraftfulde væsen, siger skuespilleren med henvisning til Mandalorians møde med Baby Yoda i starten af serien.

Da The Mandalorian møder 'The Child' eller Baby Yoda, om man vil, bliver han tvunget til at bryde sine egne regler, og pludselig er det halve af galaksen efter ham. (© (© Disney+/2020 Lucasfilm Ltd & ™. All Rights Reserved.))

Så går det op for dem, at de står foran Mandalorian

I sin rolle som den bløde dusørjæger har Pedro Pascal taget skridtet ind på scenen med de helt store superhelte, som børn (og voksne fans af 'Star Wars') tilbeder og ønsker sig plakater af.

Det er nyt og overvældende for skuespilleren, men:

- Som Mandalorian er det en smuk ting. Jeg kan se effekten af et show som det her på mine venners børn, siger Pedro Pascal om rollen, hvor man stort set ikke ser hans ansigt.

- Det bliver lidt forvirret, når deres forældre fortæller, at jeg er Mandalorian, for de kan ikke rigtig forbinde mit ansigt til rollen, indtil de forstår, at der selvfølgelig også er én, der skal lægge stemme og lemmer til.

Og så går det op for dem, at manden, der står foran dem og egentlig bare er mor og fars ven, også er deres største helt.

- Det er en magisk følelse at se børns øjne lyse sådan op, og det er virkelig ikke noget, jeg har oplevet tidligere, siger superhelten.

Pedro Pascal i San Diego i 2017 i forbindelse med lanceringen af 'Kingsman: The Golden Circle'. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

Pas på med, hvad du ønsker dig...

For en mand, der har set op til Indiana Jones tilbage i 1980'erne, kan det godt være en smule skræmmende selv at være nået op i nærheden af den idoldyrkelse.

Også selv om det er resultatet af, at Pedro Pascal er kommet op på en hylde, mange skuespillere aldrig kommer i nærheden af at kunne nå.

Så er der mere at opnå for Pedro Pascal?

Det reflekterer skuespilleren over med afsæt i et citat fra en anden af sine store helte, nemlig forfatteren James Baldwin, der engang sagde:

Be careful what you set your heart upon - for it will surely be yours.

Eller frit oversat:

Pas på med, hvad du ønsker dig, for du får det sikkert.

- Jeg hørte, James Baldwin sige det i et interview, og det citat er blevet hos mig lige siden, siger Pedro Pascal om ordene fra forfatteren, der døde i 1987.

Men budskabet holder stadig, mener skuespilleren.

- Der er en masse omstændigheder, der kan få os til at ønske os ting, som ikke nødvendigvis er gode for os. Penge, et nyt job eller succes.

- Man er altid nødt til at kalibrere igen eller kæmpe endnu hårdere for at forstå, hvad der virkelig er vigtigt. Og det er ikke nødvendigvis de ting, du tror, der vil gøre dig glad, som rent faktisk gør dig glad.

Pedro Pascal kan opleve som skurk i 'Wonder Woman 1985' 23. marts på HBO Nordic. (© Warner Bros. Entertainment Inc)

Coronaen knuste Wonder Woman-premiere

Har det så levet op til forventninger for Pedro Pascal at lave de ting, skuespilleren har lavet de seneste par år?

Det virker det til, selv om han konstaterer, at tanken om, at alle ens ønsker går i opfyldelse, kan være ret skræmmende.

For det virker ikke til at have skræmt Pedro Pascal, da han spillede over for Gal Gadot og Kristen Wiig i 'Wonder Woman 1984'.

- Det var intet mindre end en drøm, der gik i opfyldelse. Det er absolut en af de bedste oplevelser, jeg nogensinde har haft. Både professionelt og personligt, siger han.

Skuespilleren ærgrer sig over, at filmen på grund af coronarestriktionerne ikke har nået at få den succes i biograferne, som holdet bag filmen havde håbet på. Men han håber, at folk stadig vil tage sig tid til at se filmen i takt med, at den bliver tilgængelig verden over.

For så vil de kunne se, at både han, Wiig og Gadot blev forelsket i filmprojektet.

- Og vi har vist alle håbet på, at vi kunne dele det med alle dem, der skulle se filmen, siger Pedro Pascal og retter fokus over på de prøvelser, som coronapandemien har sendt ikke blot filmbranchen, men hele verden ud i.

- Det knuser mit hjerte, det vi har været igennem det seneste år, men det giver mig en masse håb og inspiration at være en del af noget, som kan være med til at lindre den smerte, vi alle mærker, siger Pedro Pascal.

Natten til mandag finder den 45-årige skuespiller ud af, om hans (og resten af Mandalorian-holdets) arbejde med at underholde en coronaramt verden bliver belønnet med en Golden Globe.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk