Peter Aalbæk: Jeg fortjener Elefantordenen

Dronningen kan godt finde Elefantordenen frem, mener Peter Aalbæk fra Zentropa, som glæder sig over, at 'Jagten' er nomineret til en Oscar.

Peter Aalbæk er glad for, at 'Jagten' er nomineret til en Oscar. (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

- Det gik fuldstændig som forventet.

Sådan lyder det fra Zentropas direktør, Peter Aalbæk, efter, at det er kommet frem, at Thomas Vinterbergs film 'Jagten' er nomineret til en Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film.

Han siger, at nomineringen cementerer, at dansk film har en førerposition i verden. Faktisk i så stor grad, at han har fortjent Elefantordenen, lyder det.

Jeg har fortjent den

- Jeg synes godt, at dronningen kan finde Elefantordenen frem og give den til Peter Aalbæk. Jeg synes sgu, jeg har fortjent den, siger Peter Aalbæk til DR Kultur.

- Vi har prøvet at være nomineret en del gange. Det er lige som sex, det bliver bedre med tiden. I starten er man lidt nervøs, men når der kommer følelser ind i det, så bliver det bedre, siger han.

'Jagten' er allerede blevet solgt til flere lande, og Peter Aalbæk siger, at det nu er oplagt at udskrive en ekstra faktura til dem, der har købt filmen.

I alt fire nominerede danske film

Thomas Vinterbergs film har ifølge Imdb.com allerede modtaget 13 priser. Natten til mandag var filmen også nomineret til en Golden Globe, men blev slået af den italienske 'Den store skønhed', som også er blandt de nominerede til en Oscar i kategorien bedste udenlandske film.

Tre andre danskproducerede film er også nomineret til en Oscar. Det drejer sig om 'The Act of Killing' og 'Helium', som er nomineret som henholdsvis bedste dokumentarfilm og bedste kortfilm.

Facebook
Twitter