Peter Aalbæk vender tilbage til sit arbejde i Zentropa

Efter at Arbejdstilsynet har undersøgt Zentropa, vender Peter Aalbæk tilbage til filmselskabet.

Peter Aalbæk valgte i november sidste år at blive hjemme fra sit arbejde på Zentropa, efter at ni kvinder havde kritiseret arbejdsmiljøet i filmselskabet. (Arkivbillede) (Foto: © Kasper palsnov, Scanpix)

Peter Aalbæk, der er blevet kritiseret for at have krænket flere kvinder, vender nu tilbage til filmselskabet.

Det skriver Zentropa i en pressemeddelelse.

Peter Aalbæk valgte i november sidste år at holde sig væk fra Zentropa, indtil Arbejdstilsynet havde undersøgt forholdene i filmselskabet, efter anklager om dårligt arbejdsmiljø. Det skete efter, at ni kvinder stod frem i Politiken og berettede om seksuelle krænkelser og mobning centreret omkring Peter Aalbæk.

Kritikken gik blandt andet på seksuelt betonede mobning og drillerier, berøringer på bryster, der blev betegnet som en indgroet del af kulturen i Zentropa.

Rapporten fra Arbejdstilsynet er nu færdig og ifølge en pressemeddelelse fra Zentropa har Arbejdsmiljøet ikke konstateret nogen arbejdsmiljømæssige problemer på undersøgelsestidspunktet.

360 graders eftersyn af arbejdsmiljøet

Arbejdstilsynet har derimod valgt at give Zentropa en vejledning, som blandt andet skal begrænse og forebygge mobning og seksuel chikane.

Zentropas ledelse skriver i pressemeddelelsen, at vejledningen ligger i fin tråd med de retningslinjer som Zentropa allerede har udstedt, inden Arbejdstilsynets undersøgelse blev foretaget.

- Vi har benyttet lejligheden til et 360 graders eftersyn af vores arbejdsmiljø og kultur, og det har været en meget givende intern proces. Vi har skærpet vores opmærksomhed og vores processer omkring arbejdsmiljøet, og her vil vejledningen fra Arbejdstilsynet være et godt redskab til en løbende vurdering af niveauet, skriver Zentropas ledelse i pressemeddelelsen.

Peter Aalbæk vender tilbage indenfor de næste par uger og udtaler til Ritzau, at han glæder sig til at vende tilbage.

- Tilstandsrapporten her fra det gamle svin i Herfølge er, at jeg står i det frostklare solskinsvejr og er glad i låget, siger han.