Pilou Asbæk om nyt 'vanvittigt' filmprojekt: Det har været mega hårdt

Den populære skuespiller er snart aktuel i den dansk-finsk-kroatiske film 'The Guardian Angel'. Filmen handler om en dansk mordsag omgærdet af mystisk.

(Arkivfoto) (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Pilou Asbæk er ikke længere et nyt navn i internationale filmkredse, men skuespillerens seneste filmprojekt tager alligevel karrieren til nye multinationale højder.

Den 35-årige skuespiller er nemlig snart aktuel i filmen 'The Guardian Angel', der er intet mindre en end dansk, finsk og kroatisk produktion med den finske instruktør Arto Halonen i spidsen.

- Det er jo et vanvittigt set-up, siger Pilou Asbæk med et grin til dr.dk.

- Det er en dansk-finsk-kroatisk produktion med danske skuespillere, indspillet på engelsk og med en dansk historie som omdrejningspunkt. Tal lige om en international produktion, siger Pilou om det nye projekt.

Bygger på dansk mordsag

Filmen ’The Guardian Angel’ tager udgangspunkt i ’hypnose-mordet’, en af dansk kriminalhistories mest omdiskuterede drabssager. I filmen spiller Pilou Asbæk hovedrollen som kriminalassistenten Anders Olsen, der forsøger at opklare den mystiske mordsag.

Størstedelen af filmen blev indspillet i Kroatien, med bare tre dages optagelser i Danmark. Ifølge Asbæk var det en udfordring at arbejde på så internationalt et filmset.

- Det var mega hård udfordring, fordi der var så mange forskellige kulturer, der pludselig skulle arbejde sammen omkring den her film. Men det har været spændende og meget lærerigt for mig. Nu håber jeg bare, at filmen er blevet god, siger Asbæk, der om en måned rejser til Finland for at deltage i filmens verdenspremiere.

- Jeg aner ikke, hvordan filmen er blevet. At skrive, indspille og klippe en film, er tre vidt forskellige processer, og jeg har jo kun været en del af andet led. Så nu må vi se, om jeg kommer til at grine eller gå grædende hjem fra biografen, siger en håbefuld Pilou Asbæk.

Du kan se traileren til 'The Guardian Angel' her.

Det mest 'sjove og gakkede' Asbæk har været med til

Den populære skuespiller kan også snart opleves i sci-fi filmen 'Overlord', der er fjerde led i filmserien 'Cloverfield' af den amerikanske producer og manuskriptforfatter J.J. Abrahams.

Asbæk må dog ikke sige meget om filmen, der forventes at få dansk premiere senere i år.

- Jeg kan sige så meget, at det er noget af det mest gakkede og sjove, jeg har været med til. Jeg tror om muligt, jeg har skabt en karakter, som er endnu mere ekspressiv end Euron Greyjoy (Asbæks karakter i hit-serien 'Game of Thrones' red.).

- Jeg giver den i hvert fald gas!, lyder det hemmelighedsfuldt fra skuespilleren.

Skal promovere kunst og kultur på kendt ferie-ø

Ud over skuespillet har Asbæk også travlt med sit nye arbejde som kulturambassadør for den spanske ferie-ø Mallorca, en titel han officielt modtog ved et arrangement på Aarhus Teater torsdag.

Skuespilleren har et helt særligt forhold til den solrige klippe-ø, som han og hans familie har besøgt hver sommer siden 1987. I 2001 åbnede hans forældre, galleristerne Patricia og Jacob Asbæk, kunstcenteret CCA i byen Andratx, hvor blandt andre Prins Henrik tidligere har udstillet sine værker.

- Jeg er meget stolt over den her titel, og jeg glæder mig til at starte arbejdet med at promovere Mallorca som et kulturelt kraftcenter og særligt forsøge at få nogle flere filmproduktioner til De Baleariske Øer, siger Asbæk, da dr.dk fanger ham til den officielle titelceremoni på Aarhus Teater.

Pilou Asbæk ses her med Mallorcas præsident Miquel Ensenyat under præsentationen af ham som Mallorcas nye Kulturambassadør på Aarhus Teater. (Foto: henning Bagger © Henning Bagger)

- Mange danskeres forhold til Mallorca bygger på historien om Simon Spies, grisefester, drinks ved poolen og 'all-you-can-eat'-buffeter, men Mallorca er meget mere end det. Nu skal jeg i samarbejde med mallorcanerne finde ud af, hvordan vi kan promovere alle de vidunderlige ting, Mallorca har at byde på. For det er altså langt mere end bare massiv druk i Magaluf og en sprængt lever, siger Asbæk med et grin.

Venter på fifs fra Michael Douglas

Som kulturambassadør træder Asbæk i fodsporene af et par fornemme herrer. Både tennisspilleren Rafael Nadal og den amerikanske skuespiller Michael Douglas tidligere har besiddet titlen som øens kulturambassadør.

Pilou har dog ikke modtaget nogen råd fra sin amerikanske skuespillerkollega – endnu.

- Vi har faktisk den samme agent i USA, og han lovede, at han ville fortælle Michael Douglas, at jeg har overtaget hans titel. Så vi må se, om der falder nogle råd og fifs af, siger han.

Pilou Asbæk fik officielt overrakt titlen som kulturambassadør for Mallorca af øens præsident, Miquel Ensenyat, samt den spanske konsul i Danmark, Jaume Ferrer. Rollen som kulturambassadør er, hvad Asbæk kalder et ’con amore’-projekt, og titlen er i udgangspunktet hans på ubestemt tid.