Populær bog bliver til film - med kendisdatter i hovedrollen

Når eventyrfilmen 'Vildheks' rammer det store lærred næste år, er det med Nikolaj Lie Kaas' datter i hovedrollen.

Optagelserne til filmen er netop gået i gang. Her ses instruktør Kaspar Munk sammen med skuespillerne Sonja Richter og Gerda Lie Kaas. (Foto: Tine Harden)

Der bliver mulighed for at spotte flere kendte ansigter, når eventyrfilmen 'Vildheks' har premiere i efteråret næste år.

I dag blev det nemlig offentliggjort, at både Sonja Richter, Kirsten Olesen, som mange kender fra Matador men også fra DR-serien Arvingerne samt Signe Egholm Olsen, der er kendt fra filmen 'Nordkraft', er på rollelisten.

Derudover bliver det også en debut for den unge Gerda Lie Kaas på bare 10 år, der skal spille hovedrollen som Clara i filmen. Som det for nogen er til at gætte på efternavnet, er hun datter af en af Danmarks store mandlige skuespillere, nemlig Nikolaj Lie Kaas.

Anden filmatisering for forfatteren

Filmen er baseret på Lene Kaaberbøls serie af samme navn.

Vildheks er en ungdomsserie på seks bøger, der udkom i årene 2010-2014, og filmen baseres på den første bog om bypigen Clara, der finder ud af, at hun tilhører en gammel slægt af vildhekse med helt speciel kontakt til naturen og dyrene.

Hvis man vil have en film, så er man nødt til at affinde sig med, at der er en masse mennesker, der blander sig i ens univers.

Lene kaaberbøl, forfatter, vildheks

Bøgerne har været en stor succes i Danmark og i andre lande som Tyskland og England. Men det er ikke første gang, forfatteren får en bog filmatiseret.

Lene Kaaberbøl står nemlig også bag bogen Skammerens datter, der blev filmatiseret i 2015. Den film blev nomineret til 11 Robertpriser og vandt de fem ved uddelingen i februar 2016.

- Jeg er meget glad for projektet. Hvis man vil have en film, så er man nødt til at affinde sig med, at der er en masse mennesker, der blander sig i ens univers, siger hun.

Og det kan man så vælge at opfatte på to måder, siger forfatteren.

- Enten kan man tænke, at der er en masse mennesker, der ikke fatter en meter, eller man kan se det, som at der er nogen, der gerne vil lege med noget, man selv synes var sjovt en gang og gøre det større og flottere. Og jeg vælger det sidste. Skammerens datter var en meget stor oplevelse, og jeg glæder mig vældig meget til at følge med i optagelserne til den her film, siger hun.

Anerkendt instruktør med stort budget

Det er Kaspar Munk, der instruerer den nye film. Han har blandt andet instrueret DR-julekalenderen Tidsrejsen, flere afsnit af DRs Bedrag samt været konceptuerende instruktør på den kommende DR-dramaserie På Herrens Veje, der får premiere til efteråret.

Optagelserne til filmen er netop startet i Ungarn, og filmen forventes at have premiere den 11. oktober 2018.

Produktionsselskabet Good Company Films producerer filmen med et budget på 34 millioner kroner.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver dag.

Vis alle nyhedsbreve