Populær krimiroman bliver til spillefilm: Sidse Babett Knudsen vender tilbage til dansk film

Den populære roman 'Undtagelsen' rammer snart det store lærred.

Sidse Babett Knudsen vender med 'Undtagelsen' tilbage til dansk film efter et par år med udenlandske projekter. (Foto: © Claus bech, Scanpix)

Er du en af de mange danskere, der har læst krimiromanen ’Undtagelsen’, så kan du glæde dig til snart at opleve fortællingen udspille sig på det store lærred.

Den populære thriller, skrevet af forfatteren Christian Jungersen, skal nemlig filmatiseres.

Det bliver skuespillerinderne Sidse Babett Knudsen, Danica Curcic, Amanda Collin og Lene Maria Christensen, der indtager hovedrollerne i filmen, der forventes at få premiere i efteråret 2019.

Dermed vender Sidse Babett Knudsen tilbage til det danske filmlærred efter udenlandske film- og serieprojekter.

- Jeg læste bogen på én dag, da jeg hørte om projektet. Det er både oplagt og udfordrende at skulle lave bogen til film, men for os skuespillere er det jo et fantastisk oplæg at kende karakterens tanker så godt. Jeg glæder mig, lyder det fra Sidse Babett Knudsen i en pressemeddelelse.

Fra venstre ses filmens fire hovedrolleindehavere Danica Curcic, Amanda Collin, Lene Maria Christensen og Sidse Babett Knudsen. (Foto: © Steen Evald)

Er solgt over hele verden

Romanen 'Undtagelsen' udkom i 2004 og forfatteren Christian Jungersen modtog året efter både De Gyldne Laurbær og P2 Romanprisen for hvad, der skulle vise sig at blive hans store gennembrud.

I dag er bogen solgt i hele 200.000 eksemplarer og er udgivet internationalt i 20 lande.

Det er instruktøren Jesper W. Nielsen, der tidligere har arbejdet på det Robert-belønnede drama ’Der kommer en dag’ og TV 2-serien ’Greyzone’, der skal stå bag filmatiseringen af

'Undtagelsen'.

Bag manuskriptet står forfatter Christian Torpe, der blandt andet har været forfatter på Bille Augusts prisbelønnede drama ’Stille Hjerte’ fra 2014.

I følge forfatter Christian Jungersen selv er hans populære roman nu i kyndige hænder;

- Det er rart at give slip på sin 'baby', når det er så kyndige og talentfulde filmfolk, der skal tage sig af den. Det er derfor med store forventninger, at jeg ser frem til at sætte mig i mørket og se den færdige film, siger han i en pressemeddelelse.

Dødstrusler som omdrejningspunkt

I romanen følger man karaktererne Iben, Malene, Camilla og Anne-Lise, der alle arbejder på Dansk Center for Information om Folkedrab, - en fiktiv organisation i København.

Iben, Malene og Camilla modtager alle tre dødstrusler på deres e-mail fra en ukendt afsender, og disse bliver omdrejningspunktet for romanens fortælling.

Det er produktionsselskabet Fridthjof Film, der står bag den kommende filmatisering. Selskabet har tidligere stået bag den prisbelønnede dokumentar ’Armadillo’ og den populære komedie-trilogi ’Alle for En’.