Populær skuespiller lander stor rolle i 'Borgen': Her er alle stjernerne i den nye sæson

Der er både flere helt nye ansigter og mange gamle kendinge i den nye sæson af 'Borgen'.   

Her ses nogle af skuespillerne fra den nye omgang af 'Borgen': Özlem Saglanmak, Birgitte Hjort Sørensen, Sidse Babett Knudsen, Mikkel Boe Følsgaard, Lars Knutzon og Lucas Lynggaard Tønnesen. (Foto: Mike Kolloffel © DR)

Når 'Borgen' næste år vender tilbage med en helt ny sæson på DR, bliver det til et gensyn med mange af de velkendte ansigter fra de oprindelige sæsoner.

Sidse Babett Knudsen er – som vi allerede ved – tilbage i hovedrollen som politikeren Birgitte Nyborg, og Birgitte Hjort Sørensen genbesøger sin gennembrudsrolle som journalisten Katrine Fønsmark.

Men serien får også besøg af helt nye personer, både når det gælder livet inden for og uden for Christiansborgs mure.

I dag, mandag, begynder filmholdet endelig optagelserne af den nye sæson, og i den anledning kan vi nu afsløre navnene på de medvirkende skuespillere.

Mikkel Boe Følsgaard, der netop er blevet Robert-nomineret for sin hovedrolle i filmen 'En helt almindelig familie', får en af de nye og bærende roller. Han skal spille souschefen Asger, der arbejder tæt sammen med den tidligere statsminister Birgitte Nyborg, som i øvrigt har fået posten som udenrigsminister, siden vi så hende sidst.

Mikkel Boe Følsgaard har flere serier i bagagen, blandt andet Netflix-serien 'The Rain', der har skaffet ham fans i udlandet. Det kan nu fortsætte med 'Borgen', der bliver tilgængelig på Netflix efter premieren på DR. (Foto: Per Arnesen/Netflix © Netflix)

Han glæder sig meget til at blive en del af 'Borgen', der ikke bare var populær herhjemme, men som også banede vejen for dansk dramatik i udlandet.

- For fem-seks år siden boede jeg i en periode i England. Når jeg fortalte folk derovre, at jeg kom fra Danmark, var det hverken Michael Laudrup, dronning Margrethe eller Aqua, folk begyndte at tale om, det var 'Borgen'. Alle havde set det. Alle ville diskutere det. Alle roste det.

- Jeg er utrolig glad for og stolt af at få lov at være med til at bære arven videre fra en af de største danske tv-serier, endda en af dem, som har været med til at bane vejen for den store succes, dansk tv nu har haft i mange år, og som vi alle i film- og tv-branchen står på skuldrene af, siger Mikkel Boe Følsgaard.

Derudover dukker endnu en 'The Rain'-stjerne op i den kommende sæson, nemlig Lucas Lynggaard Tønnesen, der havde sin første hovedrolle i Netflix-serien. I 'Borgen' skal han spille Birgitte Nyborgs søn, Magnus.

I andre nye og afgørende roller ses desuden Magnus Millang, der netop er blevet Robert-nomineret for sin birolle i filmsuccesen 'Druk', og Özlem Saglanmak, der er nomineret ved samme prisfest for sin birolle i actionfilmen 'Shorta'.

Også Simon Bennebjerg, der lige nu er aktuel i DR3-serien 'LOVER', er med i den nye omgang af serien, og det samme er Johanne Louise Schmidt, der blandt andet er kendt fra krimifilmene om Afdeling Q, og som sidste år modtog en Reumert som 'Årets kvindelige hovedrolle'.

Vigtigt med nye kræfter

Adam Price, der er hovedforfatter på samtlige sæsoner af ’Borgen’, glæder sig over de nye navne på rollelisten, og han er både "stolt og forventningsfuld" over det endelige hold af skuespillere, fortæller han.

- Jeg er utrolig glad for det cast, for med en serie som 'Borgen' gælder det jo om at finde et miks både af det, som vi forventer at se, og så noget helt frisk. Det har vi her.

På den måde får serien også markeret, at verden bestemt ikke har stået stille, siden den seneste sæson af 'Borgen' blev sendt i 2013 – og at den nye sæson i øvrigt er helt sin egen.

- Dette er jo ikke bare en fjerde sæson af 'Borgen', det er en helt ny revitalisering af serien, hvor vi ser på alt det, der er sket siden sidst. Derfor var det også vigtigt for os med nogle nye kræfter på holdet, siger Adam Price.

Magnus Millang, der her ses under filmfestivalen i Rom sidste efterår i forbindelse med sin rolle i 'Druk', bevæger sig også ind i 'Borgen'-universet. (Foto: Giuseppe Leonardo Paniccia / AGF © Scanpix)

Men hvilke personer fra de gamle sæsoner kan vi så forvente, tænker du måske. En hel del faktisk.

Solide kræfter som Søren Malling, Mikael Birkkjær, Lisbeth Wulff, Peter Mygind, Lars Mikkelsen, Jens Albinus, Lars Knutzon, Signe Egholm Olsen og Morten Kirkskov vender for eksempel alle tilbage til deres roller i serien.

Selv kalder Adam Price det samlede hold af nye og gamle skuespillere "et stjernecast" – og Sidse Babett Knudsen er mildt sagt enig. Hun glæder sig til at tage "en tur mere i karrusellen med denne rolle, som jeg elsker så højt", som hun formulerer det.

- Jeg har glædet mig så meget, at jeg er ved at sprænges. Jeg glæder mig til at møde alle de nye karakterer, folk på begge sider af kameraet (og skrivebordene) og til at gense de "gamle" fra de første sæsoner, siger hun.

Stadig interesse fra udlandet

Men bare fordi, der er mange velkendte navne på rollelisten, betyder det ikke, at alle karaktererne sidder i de samme job og med de samme udfordringer i deres hverdag, som dengang serien blev sendt første gang.

- Det politiske og journalistiske liv har jo været i en ragende udvikling siden, og det skal serien også afspejle, siger Adam Price.

Adam Price er hovedforfatter på ’Borgen’ – og det var også ham, der fik ideen til at tage serien op igen her flere år efter, at serien hittede både herhjemme og i udlandet. (Foto: Linda Johansen © Scanpix)

Derfor har serien også fået et helt nyt internationalt blik, og Birgitte Nyborg står som udenrigsminister derfor blandt andet over for nogle globale udfordringer denne gang.

Der er da også lagt op til, at udlandet igen skal kigge med, når 'Borgen' fortsætter. De nye afsnit, der produceres til DR af SAM Productions, er nemlig skabt i et samarbejde med Netflix, der får rettigheder til at vise den efter, at serien har kørt på DR.

Interessen for 'Borgen' summer faktisk også stadig uden for Danmarks grænser, fortæller Adam Price:

- Lige nu vises serien igen i nogle sydamerikanske lande, så jeg har faktisk lige siddet i et webinar med nogle studerende i Chile for at tale om 'Borgen' – og det er jo vildt.

'Borgen' får premiere på DR i 2022.