Populær skuespiller tilbage efter alvorlig ulykke: 'Havde flammerne ramt mine øjne, var jeg blind nu'

Skuespilleren Jakob Oftebro blev alvorligt forbrændt i ansigtet under tv-indspilninger sidste år. Nu er han tilbage.

Jakob Oftebro genoptager snart indspilningerne til tv-serien 'Hamilton', efter han var involveret i en ulykke sidste år. Her er han fotograferet i efteråret på et pressemøde til TV2-serien 'Kriger'. (Foto: THOMAS SJØRUP © Ritzau Scanpix)

Den 33-årige norske skuespiller Jakob Oftebro måtte tilbage i maj sidste år hastes til hospitalet, efter han blev alvorligt forbrændt i ansigtet under indspilningerne til den svenske tv-serie 'Hamilton'.

Ulykken skete i en scene, hvor der blev kastet med en molotovcocktail i et sammenstød mellem politi og demonstranter.

Uheldigvis for Jakob Oftebro eksploderede molotovcocktailen i hans ansigt.

- Jeg fik brændt meget af huden af i ansigtet, men heldigvis var der ingen tredjegradsforbrænding, så jeg fik min hud tilbage. Min læge sagde, at jeg havde været super heldig, for hvis flammerne havde ramt øjnene, så havde jeg været blind nu, fortæller han i Aftenshowet.

Hamilton-indspilninger genoptages

På grund af den alvorlige ulykke blev indspilningerne af 'Hamilton', der er en spionthriller baseret på den svenske krimiforfatter Jan Guillous romanfigur af samme navn, indstillet.

Som følge af ulykken var Jakob Oftebro indlagt i flere dage med andengradsforbrændinger i ansigtet.

- Jeg havde forberedt mig i fem måneder, trænet op til rollen og var virkelig klar til at filme. Vi skulle filme i otte måneder, men efter 14 dage skete ulykken, og så stoppede vi med at filme. Det var virkelig ærgerligt, siger Jakob Oftebro.

Men nu er det op på hesten igen for Jakob Oftebro.

For til april genoptages optagelserne til 'Hamilton', hvor den dansktalende skuespiller spiller hovedrollen som agenten Carl Hamilton.

- Det glæder jeg mig virkelig til. Det må være ligesom at være tilbage på fodboldbanen efter en langvarig skade, siger han.

Skuespilleren skal dog stadig være påpasselig, selvom ansigtshuden er helet flot. På grund af andengradsforbrændingen skal han holde sig væk fra direkte sollys de næste par år.

Brandfarlig væske i rekvisitflaske

Svensk politi har siden maj efterforsket årsagen til ulykken, og først for få uger siden var politiets konklusion klar.

Til NRK fortalte svensk politi, at at det var en flaske med brandbar væske, der gav ham ansigtsskaderne.

Flasken skulle forestille en molotovcocktail, men det var ikke meningen, at den skulle være fyldt med brandfarlig væske.

- Vi ved nu, at man har brugt brandbar væske i en såkaldt 'sukkerflaske', som blev knust, skrev Maragareta Johnson, der har været en del af undersøgelseskommissionen hos politiet i Stockholm, i en e-mail til NRK.

Svensk politi har endnu ikke konkluderet, hvem der bærer skylden for ulykken, da efterforskningen stadig er i gang.

Den dansktalende nordmand er lige nu aktuel på det store lærred som Nico i 'Skammerens Datter 2: Slangens Gave', der har biografpremiere på torsdag.

Jakob Oftebro har medvirket i en lang række af film og tv-serier, og sidste år modtog han en Robert-statuette for sin birolle i filmen 'Mesteren'. I denne uge er han aktuel i 'Skammerens Datter 2: Slangens gave'. (Foto: Julie Vrabelova © Nordisk Film)