Presset stiger: Skuespillere fortryder samarbejde med Woody Allen

Timothée Chalamet er den seneste skuespiller, der tager afstand til Woody Allen.

Woody Allen afviser alle anklager mod ham. Alligevel har senest Timothée Chalamet (th.) taget afstand fra filminstruktøren. (© sCANPIX)

Fremtiden for en af USA's største filminstruktører ser usikker ud.

Et stigende antal skuespillere har i den seneste tid valgt offentligt at beklage, at de har samarbejdet med Woody Allen.

Det skriver blandt andet ABC News.

Senest har skuespilleren Timothée Chalamet, der er med i den kommende Woody Allen-film ’A Rainy Day in New York’, som får premiere i år, taget afstand fra den 82-årige filmskaber.

Skuespilleren har udtalt, at han vil donere sin løn fra filmoptagelserne til tre velgørenhedsorganisationer, der bekæmper seksuelle krænkelser, fordi han ikke vil tjene penge på sit arbejde i forbindelse med Allens kommende film.

- Jeg vil gerne stå skulder til skulder med de modige kunstnere, som kæmper for, at alle mennesker bliver behandlet med den respekt og værdighed, de fortjener, siger Timothée Chalamet ifølge det amerikanske medie.

Flere skuespillere har fortrudt

Han er den seneste i rækken af skuespillere, som har valgt at udtrykke skyld eller fortrydelse af at have været med i en Woody Allen-film – heriblandt Rebecca Hall , Mira Sorvino, Ellen Page og David Krumholtz.

Det skyldes Woody Allens adoptivdatters beskyldninger om, at filmmanden i 1992 forulempede hende, da hun kun var syv år. Efterfølgende har hun i et åbent brev undret sig over, at flere i forbindelse med #metoo ikke har taget afstand fra Woody Allen.

Woody Allen selv har afvist anklagerne, og undersøgelser har ikke ført til nogen sigtelse.

Mens flere har valgt at tage afstand til Woody Allen har skuespilleren Alec Baldwin derimod støtte filmskaberen.

- Woody Allen har været undersøgt i to stater, og der er ikke været rejst sigtelse, skriver skuespilleren på Twitter.