Publikum tager godt imod Malmros-tragedie

Tusindvis strømmede i biografen for at se ’Sorg og glæde’ i weekenden.

I 'Sorg og glæde' spiller Jakob Cedergren rollen som Johannes - Nils Malmros' alter ego. (Foto: PR-foto: Nordisk Film)

Selvom emnevalget måske ikke er det lettest fordøjelige, har biografpublikummet taget fint imod 'Sorg og glæde'.

Filmen, som tager udgangspunkt i instruktør Nils Malmros' eget liv, solgte præcis 45.447 billetter mellem torsdag og søndag, viser tal fra Det Danske Filminstitut.

Med filmen skildrer instruktøren sit livs største tragedie, hvor hans hustru slog deres ni måneder gamle baby ihjel i en psykose. Malmros har meldt ud, at filmen formentlig bliver den sidste fra hans hånd, da han med denne historie har fortalt alt, hvad han har at fortælle.

Hvis man skal tro Per Juul Carlsen fra Filmland på P1, er 'Sorg og glæde' så absolut også et værdigt punktum for Nils Malmros' filmkarriere. I sin 5-stjernede anmeldelse skriver han blandt andet:

- Der findes film, man glemmer så snart man har set dem, og film, der rumsterer i et par timer eller måske en uge, og så er der film, som bliver ved med at leve og måske endda vokse med én. For den her anmelder er 'Sorg og glæde' absolut det sidste.

Kvinden i buret årets basker

Der er dog et stykke vej til årets helt store biografbasker 'Kvinden i buret', der trak mere end 120.000 i biografen i den første weekend.

Siden premieren 3. oktober har 682.312 mennesker set Nikolaj Lie Kaas spille hovedrollen som den forknytte drabsefterforsker Carl Mørck, og det gør filmatiseringen af Jussi Adler Olsens kriminalroman til årets bedst sælgende danske film indtil nu.

Facebook
Twitter