Publikum trodser dårlige Tarok-anmeldelser

41.000 danskere har set ’Tarok’ i åbningsweekenden. – Skidegodt, mener producenten bag filmen.

42.000 danskere så 'Tarok' i åbningsweekenden på trods af pavre anmeldelser. (Foto: PR-foto)

'Tarok' fik knubs af anmelderne, da filmen om den travglade hest havde premiere i torsdags.

Men på trods af hårde ord som 'dilettantisk', 'fantasiløs' og 'en fortælling med virkelig store problemer' har det danske biografpublikum ikke svigtet 'Tarok'.

Filmen havde premiere i torsdags, og inklusiv snigpremierebilletter har mere end 41.000 været i biografen for at se filmen om den travglade hest.

Regner Grasten, der er producent på 'Tarok' er begejstret for tallene.

- Det er skidegodt. Jeg havde regnet med, at omkring 25.000 personer ville have set filmen med udgangen af weekenden, så 41.000 er rigtig fint, siger han til DR Kultur.

- Satser ikke på 'Hvidsten Gruppen'-succes

Regner Grasten håber, at filmen alt i alt vil kunne hive omkring 150.000 personer i biografen.

Det er dog langt fra så mange biografgæster, som instruktøren bag 'Tarok', Anne-Grethe Bjarup Riis, fik i biografen med sin sidste film 'Hvidsten Gruppen', der solgte mere end 750.000 billetter.

Men ifølge Regner Grasten har det aldrig været målet, at 'Tarok' skulle kunne trække flere hundredtusindvis af danskere i biografen.

- Vi har hele tiden vidst, at 'Tarok' er en word-of-mouth-film. Den har ikke Anden Verdenskrig i ryggen, som 'Hvidsten Gruppen' havde, vi har en hest som hovedpersonen samtidig med, at vi hele tiden har skullet fortælle, at filmen faktisk ikke handler om hesten, men om en familie', siger Regner Grasten.

Ganske god åbningsweekend

'Tarok's 41.000 biografgæster i løbet af åbningsweekenden, er ganske gode tal for en dansk biograffilm - uden dog at være prangende.

Da 'Kvinden i buret' havde premiere, fik mere end 120.000 danskere set filmen i åbningsweekenden, mens 'Hvidsten Gruppen' lokkede 90.000 i biografen i åbningsweekenden.

Til gengæld har 'Tarok' haft en bedre åbningsweekend end eksempelvis Casper Christensens 'Player', der solgte 30.000 billetter i løbet af sin åbningsweekend.

Facebook
Twitter