Rå og respektløs: Superhelten du ikke vil reddes af er tilbage

Midt i tsunamien af ædle superhelte er det kærkomment med Deadpool, mener Jakob Stegelmann fra Troldspejlet.

'Folk elsker to'ere.'

Det siger superhelten Deadpool i en 'særlig meddelelse' til pressen om sin nye film, 'Deadpool 2'.

'Faktisk foretrækker publikum en udvandet udgave af originalen,' lyder det skælmsk.

Han leger med ilden, men det er jo også hans natur, for lige siden 1991 har Deadpool i Marvel-tegneserierne været den diametrale modsætning til alle de andre helte.

Han forholder sig meget frit til rollen som helt og sørger jævnligt for at demonstrere, at han er både usympatisk, egoistisk og upålidelig. Og han er bestemt ikke for børn og sarte sjæle.

Den første Deadpool-film kom i 2016 og rev benene væk under alle os, der til daglig tager superheltene alvorligt.

Men det var vidunderligt, for med tsunamien af film med overnaturlige helte i sære kostumer, havde vi nok alle brug for én, der kunne give os et skud respektløs, ironisk distance.

Flyder i referencer

'Deadpool 2' prøver at matche etterens humor, og det lykkes et godt stykke vej. Der er rigtig mange indforståede referencer, som kræver, at man har check på både superhelte og populærkultur - og jo mere, man kender, desto sjovere er det.

Marvel-fans vil elske referencerne til både Wolverine og de konkurrerende helte på forlaget DC. Deadpools møde med Cable, en af hans gamle mutantvenner fra tegneserierne, er et af filmens højdepunkter.

Ryan Reynolds er stadig forrygende som den på alle måder irriterende Deadpool, og Josh Brolin helt perfekt som den skumle Cable. Og så lægger man især mærke til den 15-årige Julian Dennison, der spiller mutanten Firefist med utrolig indlevelse og seriøsitet.

Han leger med ilden, men det er jo også hans natur, for lige siden 1991 har Deadpool (t.v.) i Marvel-tegneserierne været den diametrale modsætning til alle de andre helte, fortæller Jakob Stegelmann fra Troldspejlet. (Foto: Joe Lederer)

For det nye er, at denne Deadpool-film rent faktisk skal tages alvorligt, lidt i hvert fald. Det kyniske er lige ved at få baghjul af ægte, forrygende superhelteaction, store følelser og vigtige ting som kærlighed, død og seksuelt misbrug af børn.

Humoren dominerer

Alvoren og den rendyrkede action kan være svær at sluge, hvis man dyrkede den første Deadpool-film for dens rå, respektløse humor. Men heldigvis er det stadig humoren, der dominerer.

Hver gang man et øjeblik tror, man er havnet i en X-Men-film, sørger Deadpool selv for en bemærkning, der sænker niveauet til det passende lave, han for det meste befinder sig på.

Instruktør er David M. Leitch, kendt for actionfilmen 'John Wick'og thrilleren 'Atomic Blonde'. Han er også kampsportsmand og stuntinstruktør - og det kan mærkes. Men allerede i 2009 lavede han en parodi på actionfilmene, 'Confessions of a Action Star'.

Så han er fuldt kvalificeret til at håndtere alle aspekter af Deadpools sammensatte personlighed.

'Deadpool 2' er i landets biografer fra i dag. Se trailer her.

Facebook
Twitter