Rap-filmen Ækte Vare handler mere om venskab end indvandrermiljø

Instruktøren Fenar Ahmad åbnede onsdag aften filmfestivalen CPH PIX med sin debutspillefilm ’Ækte Vare’, der handler om forstadsrapperen Mikael, spillet af rapperen Gilli.

Rapperen Gilli alias Kian Rosenberg Larsen spiller hovedrollen Mikael i filmen 'Ækte Vare'. Fenar Ahmad fortæller til DR Kultur, at allerede første gang han hørte Gillis musik, blev han fascineret af rapperen. (Foto: Niels A. Hansen © UIP)

'Ækte Vare' er Fenar Ahmads spillefilmsdebut. Den handler om en flok venner, som er vokset op sammen på Vestegnen, og den unge rapper Mikael, der drømmer om at blive professionel rapper.

Historien finder sted i Brøndby, men handler mere om loyalitet og venskab, end indvandrermiljøet.

Fenar Ahmad slår også fast, at det ikke er sådan, at alle hans film nu skal handle om rappere og in dvandrere.

- Jeg indeholder så mange andre facetter, og det håber jeg også, at filmen udtrykker - det ikke bare er en indvandrerfilm om indvandrere, siger Fenar Ahmad til DR Kultur.

En ung rappers drøm om succes

Filmen tager udgangspunkt i historien om rapperen Mikael, som er vokset op i Brøndby sammen med Tariq, Samir og Eddy.

Mikael er gruppens stræber og den med talentet. Hans ihærdighed betaler sig, da rapperen Apollo pludselig vil have hans hjælp til sangskrivning.

Han hives ind i et miljø fyldt med fester, damer og fart på, men lykken er kort, og snart giver hans pludselige succes ham flere problemer end glæde, blandt andet på venskabsfronten.

Se filmens trailer her.

Det handler om kultur - ikke hudfarve

Filmens instruktør fortæller, at når hovedpersonen Mikael taler ligesom sine venner, er det ikke fordi han er indvandrer og derfor har accent.

Han snakker ligesom de andre, fordi de er del af samme kultur, selvom de ikke har samme hudfarve.

- Mikael snakker ikke med accent, han snakker slang, det er et sprog, og på den måde bliver han et levende bevis på, at det er en kultur - det handler ikke om hudfarve, siger Fenar Ahmad.

Hvor kommer du fra?

Filmens hovedperson Mikael opnår succes via den erfarne, men noget afdankede rapper Apollo, men hans venner bliver mindre og mindre glade på hans vegne.

- Har du glemt hvor du kommer fra? råbes det efter Mikael i filmen.

Fenar Ahmad forklarer, at det med at komme fra noget, ikke handler om hudfarve eller etnicitet. Det handler om de mennesker og venskaber, som har støttet en gemmen livet og hverdagen - det er de trofaste venskaber, som man kommer fra i Fenar Ahmads øjne.

Kunst i et ikke-kunstnerisk miljø

'Ækte Vare' problematiserer også, hvordan det er at udvikle sig til en seriøs musiker og kunstner i et forstadsmiljø, hvor alting kan virke til at gå imod en.

- Det er en film om en gruppe, der prøver at lave kunst i et miljø, som måske ikke er så kunstnerisk. De bor et sted, hvor der ikke er så mange, der beskæftiger sig med kunst, siger Fenar Ahmad til DR Kultur.

Fenar Ahmad er uddannet filminstruktør fra filmuddannelsen Super16 i København. Hans debutfilm 'Ækte Vare' får danmarkspremiere den 8. maj.

FacebookTwitter