Remee om X Factor på TV 2: Det kan blive fantastisk

- Jeg diskriminerer ikke over tv-stationer, siger tv-dommeren. Ekspert forudser, at der vil ske forandringer i dommerpanelet.

Remee har været med i otte ud af 11 sæsoner af X Factor. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen/DR)

Når TV 2 til næste år overtager X Factor fra DR, kan det godt blive med Remee ved dommerbordet.

Det fortæller musikeren, der har været med siden første sæson i 2008 og er regerende mester med foreløbig fire sejre i en sms til DR.

- Jeg siger tillykke til Blu (produktionsselskabet bag X Factor, red.) og formatet. Jeg er meget taknemmelig for de mange år på DR, men tror samtidig, at TV 2 har gode muligheder for at gøre noget fantastisk med det, skriver han.

Vil du være med som dommer på TV 2?

- Jeg diskriminerer ikke over tv-stationer. Men vi ser, hvad der sker.

Ekspert spår nye dommere

Dommerne er afgørende for X Factors succes, siger tv-ekspert Keld Reinicke.

- Der er jo nogle markante karakterer, som betyder meget for X Factor i Danmark, siger han.

Remee og Thomas Blachman ved dommerbordet i sidste sæson af X Factor. (Foto: © Ida Guldbæk Arentsen, Scanpix)

- Det bliver interessant at se, om man laver om i det. En Thomas Blachman kan man i teorien godt købe, er jeg ret sikker på. Når sådan nogle formater flytter kanal, prøver man ofte at gøre nogle andre ting. Uden at vide det, så vil jeg tro, at man vil prøve at finde et nyt dommerpanel.

Selvom der skulle blive skiftet ud ved dommerbordet, er der brug for nogen til at indtage de samme roller, som Remee og Thomas Blachman har spillet gennem det seneste årti.

Sofie Linde tager i hvert fald værtstjansen på den sidste DR-sæson af X Factor. (Foto: © Ida Guldbæk Arentsen, Scanpix)

- Det bliver spændende at se, hvem der er den nye Blachman, hvis ikke det er ham selv. Der skal være en, som er ond til at starte med og er sød til sidst, for så bliver dramaturgien stærkest. Ellers er det virkelig kedeligt tv.

En stærk kombination på TV 2

TV-eksperten mener, at der er gode grunde til, at TV 2 har valgt at købe X Factor-formatet.

- 'Vild med dans' får en ældre og ældre profil, og X Factor har den yngste profil af de her underholdningsprogrammer overhovedet. Så X Factor er det mest attraktive format kommercielt set.

- Det er meget sjældent, at man kan samle børn og unge sammen med deres forældre foran skærmen. Med de to programmer har man en meget stærk kombination, som TV 2 ikke har haft før.

I et mediebillede, hvor de traditionelle tv-kanaler bliver presset af streamingtjenester og andre digtale tilbud, har de kendte tv-formater fået en ny guldalder, og kanalerne køber hellere et kendt program end de udvikler nyt.

- Før i tiden var det no-go at tage et program, som andre havde lavet. Nu kæmper man, også i andre lande end Danmark, om de formater, der fungerer. Det er så svært at starte nyt op. Så hvis 'Robinson' på et tidspunkt blev ledigt, så ville det også blive købt.

Sidste sæson af X Factor på DR1 starter 1. januar. Først til 2019 begynder TV 2 at sende showet.