Rendyrket ond-erholdning: 5 skurke vi elsker fra 'Game of Thrones'

De har kastreret regimenter, myrdet børn og udrenset bryllupsfester - og vi elsker dem for det. HBO-serien er en buffet for skurke-fans.

Spoiler-alert: Læs videre på eget ansvar, hvis du ikke har set hele 'Game of Thrones'. (Foto: HELEN SLOAN)

Godhed hyldes, men rendyrket ondskab huskes.

I hvert fald på tv og film. I anledning af at HBO-serien 'Game of Thrones' ruller hen over skærmen, ser vi nærmere på nogle af de ondeste karakterer fra serien, der har formået hæve barren for blodtørst.

Elsker du også serier og film?

I DRs nye podcast 'Binge - med Frederik og Kasper' følger serieeksperterne fra P3, Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg, tidens vigtigste og mest populære serier fra pilot til sæsonafslutning.

Hver tirsdag udkommer et nyt afsnit på iTunes og dr.dk/binge.

Løbende bidrager de også til dr.dk med nyt fra seriernes og filmenes forunderlige verden.

Nogle vil argumentere for, at det skorter med gode skurke i den aktuelle sæson syv. Bevares, Cersei gør et fint stykke arbejde, og vi har stadig til gode at se Pilou Asbæks karakter Euron Greyjoy blive udfoldet.

Men imens kan vi muntre os med denne psykopat-hall of fame. OBS: Spoiler-alert.

Joffrey Baratheon

Joffrey Baratheon må simpelthen være en af de mest forhadte tv-figurer nogensinde, og det endda på trods af at han under sin tid som konge blot var et barn.

Der er dog ikke noget mere uhyggeligt end onde børn blottet for uskyld, og Joffrey er den ekstreme version af klassens insekt-torturerende og barnagtige rigmandsunge.

Det eneste, der til en vis grad kan undskylde de rædsler, han udsatte andre for, er, at han rent faktisk ER et barn. Det kan dog ikke gøre op for Joffreys utallige ofre, behandling af kvinder og ikke mindst halshugning af alles yndlingsfigur, Ned Stark, der var 'warden of the North'.

Skæbne: Død ved giftattentat, der var iværksat af Lady Olenna Tyrell.

Walder Frey

Afslutningen på afsnittet 'The Rains of Castamere' er et af de mest chokerende øjeblikke, ikke bare i 'Game of Thrones', men i hele tv-historien.

Scenen, der senere er blevet kaldt for 'The Red Wedding', var så stor en mavepuster, at jeg kortvarigt overvejede at droppe serien i ren og skær frustration over Walder Freys ondskab.

Den uretfærdighed, han håndhæver ved at dræbe seriens mest elskede karakterer er ubærlig, men det værste er næsten den kujonagtige måde, hvorpå Walder Frey lokkede Robb Stark og co. i et bagholdsangreb - og så endda kun på grund af såret stolthed. Av.

Skæbne? Får skåret halsen over af Arya Stark, der ved samme lejlighed serverer ham kødtærte, hvori hans to sønner indgår.

Cersei Lannister

Seriens bedste 'nulevende' skurk, som sagtens stadig kan nå at klatre helt til tops på hvilken som helst skurkeliste.

Cersei lader til at blive gradvist mere og mere sindssyg (hvorimod det modsatte sker for Jaime), hvilket er enormt skræmmende, da vi efterhånden næsten føler, at vi kender hende.

Hun har selv været frygteligt meget igennem - blandt andet mistet sine børn og gået en alenlang walk-of-shame uden beklædning - og med en far som Tywin Lannister har man allerede fra fødslen minuspoint på karmakontoen.

Her i syvende sæson peakede hendes ondskab, da hun forgiftede Ellarias datter foran hende, men jeg har på fornemmelsen, at vi kun har set toppen af isbjerget.

Skæbne? Regerer atter med hård hånd og er i gang med at bekæmpe Daenerys Targaryen.

Ramsay Bolton

Når det kommer til en skurk med ren og skær sadistisk adfærd, er det svært at slå Ramsay Bolton og hans torturkammer.

Igennem det meste af sæson tre vender vi gang på gang tilbage til Ramsay Bolton, der på de mest skrækkelige måder flår og lemlæster Theon Greyjoy til det punkt, hvor hans personlighed går fra arrogant lord til den totalt nedbrudte Reek.

Men det stopper ikke her; Ramsay voldtager også Sansa. Og så har han et ufatteligt øretæveindbydende fjæs.

Skæbne? Bliver spist af sine egne kamphunde - alt sammnen faciliteret af Sansa Stark.

Petyr Littlefinger Baelish

Det er på mange måder svært at kategorisere Littlefinger som en skurk, da det er de færreste, der ved, hvad han egentlig har gang i halvdelen af tiden.

Dog er det tydeligt at læse i hans luskede ansigt, at han har skumle planer, og glem ikke at han står bag krigen mellem de fem konger og indirekte Ned Starks halshugning.

Det bliver spændende at se hvor længe den her legendariske luskebuks kan slippe af sted med at manipulere alt og alle omkring sig.

Skæbne? Kurtiserer fortsat Sansa Stark og lever på tålt ophold i Winterfell.

Lyt med til 'Binge - med Frederik og Kasper' her, hvor de første fem afsnit af 'Game of Thrones' bliver endevendt.