The Revenant topscorer blandt Oscar-nominerede

Med 12 Oscar-nomineringer er Leonardo di Caprio-film topscorer. "Mad Max: Fury Road" følger efter med 10.

'The Revenant' får dansk premiere senere i januar. Iben Albinus Sabroe mener, at filmen kan få en Oscar som bedste film, eller at hovedrolleindehaveren Leonardo DiCaprio kan få en Oscar for sin præstation i filmen. Foreløbig er filmen topscorer, når det gælder antallet af nomineringer, hvor den har modtaget hele tolv af slagsen. (© Twentieth Century Fox)

Hele 12 gange blev der sagt "The Revenant", da årets Oscar-nomineringer torsdag eftermiddag dansk tid blev præsenteret ved en ceremoni i Los Angeles.

Dermed er filmen topscorer foran "Mad Max: Fury Road", som slås med om 10 priser.

"The Revenant" er en semibiografisk western, som foregår i første halvdel af 1800-tallet, hvor en pelsjæger angribes af en bjørn og efterlades af sine rejsefæller i den tro, at han er død.

Skal Leo have sin Oscar?

Hovedrollen spilles af Leonardo di Caprio, der trods to årtier på Hollywoods øverste hylde af skuespillere stadig har til gode at løfte en Oscar-statuette. Det kan komme på tale i år, hvor han er nomineret og udråbt til storfavorit af bookmakerne.

Filmen er også blandt de nominerede til hovedprisen "bedste film", hvor instruktør Alejandro González Iñárritu kan vinde for andet år i træk, da han sidste år fik kåret "Birdman" til "bedste film".

Mens "The Revenant" er repræsenteret i de fleste af nomineringslistens tungeste kategorier, så er de fleste af 10 nomineringer til "Mad Max: Fury Road" at finde blandt de tekniske priser.

Filmen, som genopliver kulttrilogien om Mad Max, der gik sin sejrsgang fra 1979 til 1985, er dog at finde i kategorierne "bedste film" og "bedste instruktør".

Vil du have det fulde overblik over samtlige nomineringer, kan du finde det på Oscar-akademiets hjemmeside her:

/ritzau/