'Rita' gør comeback i aften: Derfor er hun TV 2's største succes nogensinde

Mandag aften vender seriehittet ’Rita’ tilbage på TV 2. Tv-serien er kanalens største internationale succes.

(Foto: Morten Bengtsson © TV 2)

I aften ringer det ind til fjerde sæson af den populære tv-serie 'Rita' om den rapkæftede og regelbrydende skolelærer, der spilles af Mille Dinesen.

Serien, der første gang løb over skærmen på TV 2 i 2012, har sikret både Dinesen selv samt en række af seriens producenter internationale tv-priser, ligesom den også har fungeret som et springbræt til international karriere for manuskriptforfatteren Christian Torpe.

Samtidig er den takket være Netflix' engagement i serien blevet vist til millioner af seere over hele verden, og i både Frankrig og Holland har man med stor succes genindspillet serien under titlerne 'Sam' og 'Tessa'.

Alt i alt er 'Rita' altså den største internationale seriesucces, TV 2 har præsteret siden kanalens fødsel i 1988.

Forklaringen på 'Ritas' succes skal findes i flere elementer, mener TV 2's fiktionschef, Katrine Vogelsang.

- Først og fremmest rammer seriens hovedkarakter perfekt ned i fortællingen om antihelten, hvis karakter bliver yderligere forstærket i Mille Dinensens måde at levere Rita-karakteren på. Hun rammer det her totalt elskelige og helt kejtede enormt rent, siger Katrine Vogelsang og fortsætter:

- Og så er temaet med skolegang jo noget af det mest universelle, der findes. Alle har prøvet at gå i skole, så der er en enorm stor identifikation – samtidig med, at der mange steder i verden er en vis fascination af den relativt frie skoleform, vi har her i Danmark.

Mille Dinesen er tilbage i rollen som 'Rita' - en rolle som hun i 2012 vandt den internationale tv-pris Den Gyldne Nymfe for. (Foto: Per Arnesen © TV 2)

Nyt fortællemæssigt greb

I fjerde sæson, der altså har premiere i aften, møder vi ud over Mille Dinesen også Lise Baastrup som karakteren Hjørdis – der i øvrigt fik noget så udansk som en spin-off-serie i eget navn – samt en række nye ansigter i form af skuespillerne Charlotte Munck, Kurt Ravn og Ole Lemmeke.

Hvor de tidligere afsnit alle er blevet fortalt lineært, bliver der i den nye sæson gjort brug af nye greb i form af flashbacks til Ritas egen skolegang i midten af 1980'erne.

Et greb der har gav produktionen bag serien en helt ny fortællemæssig lyst, fortæller fiktionschef på TV 2, Katrine Vogelsang.

- Rita har haft noget at kæmpe med i hver sæson. Tidligere har det været hendes børn, hendes mand og sig selv. Denne gang skal hun have et opgør med sin fortid, siger Katrine Vogelsang.

Fjerde sæson af 'Rita' består af otte afsnit. Det er endnu ikke afklaret, hvorvidt der kommer en femte sæson.

Facebook
Twitter