Roland Møller skal være med i stor Hollywood-serie: 'Den største rolle, jeg nogensinde har haft'

Roland Møller skal være med i Amazon-serien 'Citadel', der er lavet af folkene bag 'Avengers'-serien.

Roland Møller skal fra næste år indspille ny Amazon-serie. (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

Den danske skuespiller Roland Møller har fået sin hidtil største rolle. Næste år skal han nemlig være med til at indspille den internationale serie 'Citadel', som brødrene Anthony og Joe Russo, der er kendt for 'Avengers'-filmene, skal lave for Amazon.

- Det er et kæmpeprojekt, og det er den største rolle, jeg har haft indtil videre, siger Roland Møller fra en trailer uden for Prag i Tjekkiet, hvor han holder en pause i optagelserne til en ny film.

'Citadel' er en spionserie, der foregår i fremtiden. Her skal Roland Møller blandt andet spille over for Richard Madden, der spillede Robb Stark i 'Game of Thrones', og Priyanka Chopra Jonas, som spiller med i den kommende film 'The Matrix 4'.

I 'Citadel' skal den fynske skuespiller have rollen som Laszlo Mílla, som er en af seriens store karakterer. Han er ifølge filmmediet Deadline lederen af en rivaliserende efterretningstjeneste, Manticore, og ærkefjende til Citadel. Af den grund har han været fængslet af Citadel i flere år. Da han bliver befriet, beslutter han sig for at hævne sig på den mand, der har holdt ham fanget.

Gjorde ham til halvfynsk skandinav

Egentlig var det meningen, at Laszlo Mílla ikke skulle være kommet fra Skandinavien, men Roland Møller har fået vedtaget, at hans figur er skandinavisk, og derfor er det også planen, at noget af hans fynske accent kan bruges i forbindelse med rollen, siger han.

- Jeg forsøger at finde en blød mellemvej, så det bliver engelsk med lidt fynsk accent. Men det bliver heller ikke så meget, at man ikke kan forstå mig. Det handler om at finde en balance, hvor jeg stadig kan virke troværdig, fortæller han og tilføjer, at konkurrencen om rollerne er så hård, at man derfor må gøre sig unik.

Roland Møller har trænet op til rollen de sidste syv måneder, for rollen kræver, at fysikken er i orden. Men det var først for et par dage siden, at han fik at vide, at rollen var hans.

Indtil videre er planen, at optagelserne til første sæson vil vare et år, hvilket er dobbelt så meget som normalt. Og når Anthony og Joe Russo samtidig instruerer serien, er Roland Møller heller ikke nervøs for seriens kvalitet.

Roland Møller var med, da den 89. udgave af Oscar-uddelingen fandt sted i 2017. Han deltog, fordi 'Under sandet' var nomineret til en Oscar. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

Kæmpe stjerner

- Det er superfedt, og det bliver sindssygt. Budgettet er kæmpe, der er store stjerner med fra hele verden. Amazon har erklæret krig mod Netflix, og det gør jo bare, at kvaliteten bliver endnu bedre, siger han.

Roland Møller er netop nu i gang med at indspille filmen 'Transatlantic 473' i Tjekkiet, og han spiller også med i en kommende BBC-miniserie 'The North Water'.

Indtil nu er det planen, at der skal laves én sæson af 'Citadel'.

Roland Møller har haft flere internationale roller de seneste år. I 2018 spillede han med i 'Skyscraper' overfor Dwayne 'The Rock' Johnson. Desuden har han spillet med i danske film som 'R', 'Nordvest' og 'Under sandet', der var nomineret til en Oscar i kategorien bedste ikke-amerikanske film.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter